Erdoğan'a yaklaşan silahlı şahıs serbest bırakıldı

Başbakan'ın yanına yaklaşmaya çalışan silahlı şahıs kontrol sonrası tabancasının ruhsatı olduğu için serbest bırakıldı.

06 Temmuz 2014 Pazar 13:50
Erdoğan'a yaklaşan silahlı şahıs serbest bırakıldı






Erdoğan'a yaklaşan silahlı şahıs serbest bırakıldı
Canik Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışı sırasında belinde silah olan bir kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otobüsünün önüne geldi. Milletvekillerinin arasından gelen kişiyi fark eden korumalar, şüphelenerek durdurdu ve kimlik kontrolü yaptı. Tabancasının taşıma ruhsatının olduğunu gösteren ve bu kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı, ancak kimliği açıklanmadı.Başbakan Erdoğan, Canik İlçesi'ndeki açılışın ardından Tekkeköy İlçesi'ne geçti. Burada ilçe meydanında toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde ilçe halkına, "Tekkeköy'ü kazanın, kazandıktan sonra ben de buraya geleceğim" sözünü hatırlatarak, "Hamdolsun bugün bu sözümü yerine getirmenin ayrıca mutluluğu içindeyim. Sizleri tebrik ediyorum, kutluyorum. Artık Tekkeköy'de yeni bir süreç başladı" dedi.

Dünkü mitingde söylediği sözleri tekrarlayan, bazılarının kendisine 'Başbakanım bizi bırakma' dediğini söyleyen Erdoğan, "Böyle bir şey yok. Nereden çıkıyor. Şuanda bize dediler ki 'Cumhurbaşkanlığına başbakanım sizi aday göstermek istiyoruz' aday olduk. Şimdi bu yoldayız. İnşallah 10 Ağustos'ta milletim bu görevi bizlere verirse, bizim Cumhurbaşkanlığı sürecimiz inşallah bir sorumluluk bilinci içerisinde çok daha farklı olacaktır" diye konuştu.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı makamını sadece uluslararası diplomatik görüşmelerin yapıldığı bir yer olarak görmediğini vurguladı, "Biz Tekkeköy'ün yollarını da takip edeceğiz. İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nü de takip edeceğiz. Denizin altından giden inşallah tünelleri de takip edeceğiz. Hızlı trenleri de, üçüncü havalimanını da takip edeceğiz" dedi.


"ŞİMDİ YENİ TÜRKİYE VAR"

Siyasetin insan yönetme sanatı olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim şuana kadar edindiğimiz tecrübeler, vereceğimiz bu mücadele işte bu güne kadar elde ettiğimizin biri ifadesi olacaktır. Bizim uluslararası camiada Türkiye'yi getirdiğimiz nokta ortadadır. Bundan sonra daha da farklı olacak. Cumhurbaşkanıyla, başbakanıyla kabinesiyle el ele omuz omuza bu süreci aynı kararlılıkla devam ettireceğiz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Şimdi yeni Türkiye var. Eski Türkiye'de nelerin olduğunu biliyorsunuz? Gündemi belirlenen bir Türkiye vardı. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var. Bizi bölmek parçalamak istediler. Buna fırsat vermedik. Afyonkarahisar'dan yola çıktığımız zaman bir şey söyledik. 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik. Şimdi bunun üzerinde bazıları operasyon yapmak istiyor. Kusura bakmasın onlar avucunu yalar. Bayrağımızın yanına asla kimse bir bayrak yakıştıramaz. Zaman zaman bölücü terör örgütü mensuplarının bayrağımıza karşı yaptıkları saygısızları görüyoruz. Takipçisiyiz. Yakalanıp içeri alınanlar var. Geçenlerde Gaziosmanpaşa'da olanı gördünüz. Eğer böyle bir yola teşebbüs ediyorlarsa faturasını ödemeye de hazır olacaklar. Çünkü bu bayrak şehidimizin simgesi. Bunlara 10 Ağustos'ta sandıkta bir de demokratik bir ders verelim diyorum."
Bu konuşmanın ardından Tekkeköy'den ayrılan Başbakan Erdoğan, Çarşamba Havalimanı'ndan Erzurum'a gitti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.