EREĞLİ’DE HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 4 Ekim dünya hayvanları koruma günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
EREĞLİ’DE HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ






Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 4 Ekim dünya hayvanları koruma günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Kdz. Ereğli’de 4 Ekim dünya hayvanları koruma günü nedeniyle Ereğli Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nce çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezi (AKM)Vedat Can Sergi Salonu’nda resim sergisi açılışı, kermes ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayvan Sevgisi konulu serbest resim yarışmasının ödül töreni yapıldı. Törene, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkan Hayrettin Kartal, STK temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Karadeniz Ereğli Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Başkanı ve Dernek Sözcüsü Belgin Alcan, gerçekleştirdikleri etkinlikte birçok hayvanseveri bir arada görmekten mutlu olduğunu söyledi. Kdz. Ereğli’de, özellikle de sokak hayvanlarının toplum yaşamına kazandırılması ve rehabilite edilmesi noktasında duyarlı vatandaşların bir araya gelmeleri ile oluşan derneklerinin yaptıkları çalışmaların kısa bir değerlendirmesini yapan Alcan, bugüne kadarki çalışmalarında en büyük desteği Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan gördüklerini belirterek kendisine teşekkür etti.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise son dönemlerde hayata geçirdikleri sosyal projeler kapsamında sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımları konusunda titiz çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Ereğli’nin, ülkenin en beğenilen ve çalışmalarıyla takdir edilen bir rehabilitasyon merkezine sahip olduğunu belirten Başkan Posbıyık, buna rağmen vatandaşların büyük kısmının Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Posbıyık, hizmete açıldığı günden bu yana sürekli olarak kendini yenileyen, 3 veteriner hekim, 8 personel ve 2 araçla hizmet veren Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, sokak hayvanlarının doğal yaşama kavuşturulması noktasında başarılı çalışmalar sergilediğini söyledi.
Konuşmaların ardından da Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Enç, Belediye Başkanı Posbıyık ve diğer davetliler tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen ‘Hayvan Sevgisi’ konulu resim yarışmasına katılan öğrencilerin eserlerinin sergilendiği serginin açılış kurdelesi kesildi. Serginin ardından davetlilere Ereğli Belediyesi Veteriner Hekimi Erdal Terzi tarafından slayt eşliğinde, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte ayrıca düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından ödülleri verildi.
Ödül töreninin ardından da etkinlik için Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden getirilen köpek ve kedilerin sahiplendirilmeleri yapıldı. Başkan Posbıyık, getirilen köpeklerden birini sahiplenmek isteyen bir vatandaşa, sergi salonun önünde gerekli aşıları yapılan bir yavru köpeği, sağlık karnesi ile birlikte teslim ederken “Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün en önemi faaliyetlerinden biri de bakımlarını yaptığımız ancak sahipsiz olan bu hayvanları sahiplendirebilmek. Bu dostlarımızı yeni ailelerine teslim etmekle işimiz bitmiyor. Hayvanlarımızın yapılması gereken her türlü bakım ve sağlık taramalarını da biz yapmaya devam ediyoruz ve hayvanlarımızın gelişimleri ile durumlarını takip diyoruz” dedi.
AKM’de Vedat Can Sergi Salonu’ndaki etkinlik, Gönülden Hayvan Sevenler Derneği tarafından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.