ERZİNCAN BELEDİYESİ KALDIRIM VE ASFALT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Erzincan Belediyesi kent merkezindeki asfalt ve kaldırım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ERZİNCAN BELEDİYESİ KALDIRIM VE ASFALT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR






Erzincan Belediyesi kent merkezindeki asfalt ve kaldırım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklarda asfaltlama ve yama çalışmaları yapan Erzincan Belediyesi asfalt ekiplerinin gece gündüz çalışmaları vatandaşların takdirini topluyor. Erzincan Belediyesi ayrıca şehir genelinde hiç asfaltı olmayan yaklaşık 20 kilometrelik yol ağını sathi kaplama ile kaplayarak hizmete sunuyor. Ayrıca Karaağaç ve Gülabibey Mahalleleri sınırlarında bulunan Sümerbank Caddesi’nde kaldırım çalışmaları hızla devam ediyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Yapılan çalışmaların standartlara uygun yapıldığını belirtti. Çakır, "Asfalt tamir çalışmaları havaların elverdiği müddetçe il genelinde aralıksız devam edecek. Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ekiplerimiz tarafından bozuk yollar kontrol edilerek en sağlıklı şekilde onarımı yapılıyor. Mengüceli Mahallesinde çalışmalarını tamamlayan ekiplerimiz diğer mahalleler de de yama çalışmalarını tamamlayacak Emeği geçen tüm personel arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.
SEZON BİTMEDEN ASFALT ÇALIŞMALARI BİTECEK
Belediye Başkanı Yüksel Çakır, yolların tamamını bu yıl sezon bitmeden kaplamayı düşündüklerini belirterek; “Mimar Sinan Mahallesi’nde yeni yapılaşma sonucu bazı sokaklarda asfalt çalışması hiç yapılamadı. Bu sokakların uzunluğu 20 km yi buluyor. Biz bu sokakları asfaltlamaya başladık . Bazı caddelerde önümüzdeki yıl boyunca yapılacak olan içme suyu, telefon ve elektrik kablolarının yeraltına alınacak olması nedeniyle yolların yeniden kazılacak, dolayısıyla sıcak asfhalt değil şuan geçici olarak sathi kaplama ile kaplıyoruz. Bu husus dikkate alındığında daha ucuz bir yöntem olan sathi kaplama yöntemini kullanmayı ıuygun gördük. Kazı çalışmaları tamamen bittiğinde bu yollar sıcak asfalt ile kaplanacak ve hasarsız, tamir görmemiş yollar olarak hizmet verecek .Hiç asfaltı olmayan yollar dışında asfalt tamiratına ihtiyaç duyulan yerlerde de tamirat çalışmaları yapıyoruz .Bu çalışmalar ile şehirde tamiratı yapılmamış asfalt yol bırakmak istemiyoruz” dedi.
ANDEZİT KAPLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Erzincan Belediyesi, kaldırımları kaplamak üzere kullandığı andezit taşını, kendi taş ocaklarından çıkararak kendi tesislerinde işliyor ve kendi personelleri ile kaldırımları andezit taşı ile kaplıyor. Taşın ömrünün yaklaşık 100 yıl olduğu göz önüne alındığında yapılan bu çalışmanın önemi daha da iyi anlaşılıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.