ERZURUM’DAN EN FAZLA İHRACAT AZERBAYCAN’A YAPILDI

TİM ihracatta sektörü performansı verilerine göre Erzurum’da bu yılın dokuz ayında en fazla miktarda ihraç edilen ürün ağaç mamülleri ve orman ürünleri oldu.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ERZURUM’DAN EN FAZLA İHRACAT AZERBAYCAN’A YAPILDI






TİM ihracatta sektörü performansı verilerine göre Erzurum’da bu yılın dokuz ayında en fazla miktarda ihraç edilen ürün ağaç mamülleri ve orman ürünleri oldu. Bu sektörü çimento, cam, seramik ve toprak ile Kimyevi maddeler ve mamülleri izledi.
SEKTÖRLER
Dönemde 4.5 milyon dolarlık ağaç ve orman ürünleri, 2.5 milyon dolarlık çelik, 3.1 milyon dolarlık demir ve demir dışı metaller, 2.1 milyon dolarlık elektrik ve elektronik, 3.2 milyon dolarlık kimyevi madde ve mamülleri, 2 milyon dolarlık makine ve aksamları ile 1.1 milyon dolarlık maden ihracatı gerçekleştirildi.
AZERBAYCAN İLK SIRADA
Erzurum’dan bu yılın dokuz ayında en fazla miktarda ihracatın kaydedildiği ülke 11.8 milyon dolarla Azerbaycan oldu. Bu ülkeyi 3.5 milyon dolarla Gürcistan, 2.8 milyon dolarla İran, 2 milyon dolarla Ukrayna, 1.2 milyon dolarla Rusya Federasyonu izledi. DİĞER ÜLKELER
Dokuz ayda Erzurum’dan, Birleşik devletlere 708, İsrail’e 160, Libya’ya 146, Tacikistan’a 413, Tanzanya’ya 100, Türkmenistan’a 84, Yemen’e 68, Yunanistan’a 56, Mısır’a 45, Sırbistan’a 44, Kosova’ya 40, Kırgızistan’a 64, İtalya’ya 83, Arnavutluk’a 36 bin dolarlık ihracat yapıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.