Eski Bakan Bayraktar'dan arsa savunması. 'Herşey aleni'

Eski Bakan Bayraktar'dan arsa savunması. 'Herşey aleni'

21 Temmuz 2014 Pazartesi 06:25
Eski Bakan Bayraktar'dan arsa savunması. 'Herşey aleni'






Eski Bakan Bayraktar'dan arsa savunması. 'Herşey aleni'

Rüşvet yolsuzluk soruşturmaları sırasında istifası tartışmalara neden olan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, çocuklarına ait şirketin arsa almasıyla ilgili iddiaları cevap verdi. Erdoğan Bayraktan kendisinin kurduğu ve şu an çocukları tarafından yönetildiğini söylediği şirketin, bakanlığı döneminde, İstanbul'da 42 milyon TL’ye arsa aldığını doğruladı.

Geçen hafta basına yansıyan haberlerle ilgili Hürriyet gazetesine konuşan Bayraktar, inşaat şirketini 41 yıl önce kendisinin kurduğunu, 1994’te çocuklarına bıraktığını söyledi.

"Bu şirket Koşuyolu’nda arsa almış onu mesele yapıyorlar. Çok makul, çok masum. Hiçbir vergi suistimali yok, sigorta suistimali yok. Gizli saklı değil ki" diyen Bayraktar şunları söyledi: “Şirket benim ve yüzde 7 hissem var. Özünde ben kurdum, ben büyüttüm. Ama son 20 yıldır işleri çocuklarım devam ettiriyor. 1973 yılında inşaatçılığa başladım ve Fatih’in en büyük müteahhitlerinden biriyim... Kiptaş’ın genel müdürü olunca şirket yönetiminden çıktım. Ben bürokrasiye girince şirket çok büyüyemedi. Ama şirketin mal varlığı 70-80 belki 100 milyon, belki daha fazladır. Kasasında parası vardır, malvarlığı vardır. Şirket vergi veriyor. Hesapları pırıl pırıl...

Alınan arsanın değeri açık, vergisi açık, şirketin ortakları aleni. Çok makul, çok masum, hiçbir vergi suistimali yok, sigorta suistimali yok. Yanlışları varsa, Maliye denetler. Öyle tahmin ediyorum ki, ‘Bu soruşturmadan beni muaf tutun’ lafı ettim ya, ondan dolayı böyle şeyler gündeme geldi.”


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.