Ever Turizm’den 320 milyon Euro’luk otel yatırımı

Ever Turizm, Wyndham Hotel Group işbirliği ile 30 yeni otel açacak.

04 Ekim 2013 Cuma 07:27
Ever Turizm’den 320 milyon Euro’luk otel yatırımı






Otelcilik sektörüne, 2006 yılında Ankara'daki Mega Residence Hotel ile adım atan  Ever Turizm,Türkiye pazarına kazandırdıkları RamadaEncore markasıyla bu sektörde büyüme kararı aldı. Yatırım ve işletmecilik alanında dünyanın en büyük otel zincirleriyle işbirliklerine imza atan Ever Turizm, Wyndham Hotel Group ile 10 yılda 30 RamadaEncoreaçmak için anlaşma imzaladı.

Wyndham Hotel Group ile ilk olarak 2012 yılında İzmir’de Ege Park Balçova’nın içindeki 22 katlı binayı otele dönüştürmek için bir araya geldiklerinden bahseden Ever Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü “O günkü birlikteliğimiz, bugünkü işbirliğinin temellerini oluşturdu. RamadaEncore İzmir ile ilk adımını attığımız anlaşma kapsamında 2023’e kadar 30 otel açacağız” dedi.

Tadilatı için 25 milyon TL harcandı

107 milyon Euro’luk bir yatırımın parçası olan RamadaEncoreİzmir’in tadilatı için25 milyon TL harcadıklarını dile getirenSelen Ersü, “40 yıllığına kiraladığımız ve İzmir’in en yüksek yapılarından olan otelimiz, 400 yatak kapasitesine sahip” şeklinde konuştu. Ersü, ayrıca RamadaEncore İzmir’in, çevre dostu binalara verilen Leed sertifikasını almaya hak kazandığını ve açacakları diğer tüm RamadaEncore’ların bu sertifikaya sahip olacağını belirtti.

 

 

Yeni otellere uygun lokasyonlarda arsa, kaba inşaatı bitmiş bina ve otel için tasarlanmış yapıları kiralamak için araştırma yaptıklarından söz eden Ersü, RamadaEncore içinturizm, sanayi ve ticaretin aktif olduğu şehirlere yönelmeyi planladıklarını belirtti.

Maliyetleri kontrol etmek mümkün

RamadaEncoreile hedef kitlelerinin gerek turistik gerek iş için sık seyahat edenlerden oluştuğunu kaydeden Ersü, “RamadaEncore markası, 5 yıldızlı otel kalitesini ve konforunu, konuklama maliyetlerini orta segmenttetutan bir konsepte sahip. Bu konsept, büyümek isteyen ama maliyetlerini kontrol altında tutmak zorunda olan işletmeler ve yöneticileri, aynı zamanda uygun fiyata konaklamak isteyen turistlere büyük avantajsağlayacak” dedi.

2 yılda 4 yeni otel

Selen Ersü, 2023yılına kadar Türkiye'de işletmeye alacakları otel sayısının33, yatak kapasitesinin ise 5000’e ulaşmasınıhedeflediklerini de söyledi. 2013 yılı tamamlanmadan, İstanbul Avrupa yakasında bir otel projesi için imza atacaklarının altını çizenErsü, “Bu otel 2014’te hayata geçecek. Devamında ise İzmit, Samsun ve Çanakkale’de üç ayrı konseptte oteli,2015 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

“Anadolu’ya yöneleceğiz”

2016 – 2023 hedefleri arasında potansiyeli olan Anadolu’daki şehirler olduğunu belirten Ersü, “Ever Turizm olarak yeni otel projelerimiz için Anadolu’ya yöneleceğiz. Şanlıurfa, Gaziantep, Çorum, Tekirdağ, Kayseri, Hatay, Eskişehir, İzmir – Aliağa, Sinop, Konya, Ordu, Van ve Malatya planlarımız arasındaki şehirlerden bazıları” diye konuştu.

“Türkiye bizim için üç büyük pazardan biri”

67 ülkede, 7.410 otel ve 635 bin 100 oda ile hizmet veren dünyanın en büyük otel zincirlerinde olan Wyndham Hotel Group CEO’suEricDanziger işbirliğine yönelik “Türkiye’dekiilk RamadaEncore’u açtığımız için büyük heyecan duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu kavramı ülke geneline yaymak için sabırsızlanıyoruz” diyerek heyecanını belirten Danziger, sözlerini şöyle tamamladı: “Seyahat eden çalışanlar için sade, rahat ve konforlu hizmet veren RamadaEncore’un, Avrupa ve Asya’da popüler olacağından eminiz.”

Wyndham Hotel Group adına Türkiye’yi dünyadaki üç büyük pazardan biri olarak gördüklerini ve RamadaEncore İzmir ile her geçen gün daha da büyüyerek, portföylerini genişlettiklerinden de bahseden EricDanziger, “Türkiye’de WyndhamHotelsand Resorts isimli üç lüks otelimizin yanı sıra, bir orta segment TRYP Wyndham ve İstanbul, Ankara, Antalya, Bodrum, İzmit, Kahramanmaraş ve Malatya’da 17 tane Ramada otelimiz yer alıyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.