FLAŞ HABER. Rusya, Ukrayna uçağını vurdu

FLAŞ HABER. Rusya, Ukrayna uçağını vurdu

17 Temmuz 2014 Perşembe 10:56
FLAŞ HABER. Rusya, Ukrayna uçağını vurdu






Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı militanlara karşı operasyon düzenleyen SU-25 tipi Ukrayna savaş uçağının Rusya tarafından düşürüldüğü iddia edildi. Ukrayna ordu sözcüsü Andriy Lyşenko, uçağın dün gece bir Rus füzesi tarafından düşürüldüğünü söyledi.

Ukraynalı yetkili Lyşenko, uçağın pilotunun ise kurtulmayı başardığı belirtildi.


RUSYA'YA YENİ YAPTIRIM KARARI
Obama yönetimi ise, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunu istikrarsızlaştırmaya dönük devam eden faaliyetleri ve Kırım'ı işgaline yanıt olarak, finansal hizmetler, enerji, silah ya da bağlantılı materyallerle ilgili sektörlere ait kuruluşlara ve Ukrayna'nın egemenliğini baltalayan ya da Ukraynalıların mülkünü haksız zimmetine geçirenlere yönelik geniş kapsamlı yaptırımların getirildiği" belirtildi.

PUTİN: İLİŞKİLERİ ÇIKMAZA İTER
ABD'nin yeni yaptırım kararlarına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den tepki gecikmedi. Putin, "Yaptırımlar, Rusya-Amerika ilişkilerini çıkmaza iter, çok ciddi kayıplara neden olur" dedi.

'CEVAP HAKKINI SAKLI TUTUYORUZ'
Rusya Dışişleri Bakanlığı da, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Moskova'nın şantaja tahammül etmeyeceği ve cevap verme hakkını saklı tuttuğu" belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.