Galatasaray'ın yeni başkanı kim olacak?

Galatasaray 36. başkanı için sandık başına gitti. 3 adayın kıyasıya çekiştiği mücadelede tahminde bulunmak zor.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 14:18
Galatasaray'ın yeni başkanı kim olacak?






Galatasaray'ın yeni başkanı kim olacak?

Galatasaray 36. başkanı için sandık başına gitti. 3 adayın kıyasıya çekiştiği mücadelede tahminde bulunmak zor.  Başkan Duygun Yarsuvat’ın yeniden aday olmadığı seçimde Dursun Özbek, Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan başkanlık yarışı verecek. Genel kurul üyeleri Dursun Özbek için kırmızı, Ahmet Özdoğan için sarı ve Turgay Kıran için de gri renkte basılan oy pusulalarını kullanacak.

Sarı-kırmızılı kulüp, üst üste yapılan olağanüstü seçimli genel kurulların ardından 5 yıl sonra olağan takvime göre bir kongreye gidecek. Galatasaray’da son olağan seçimli genel kurul, 27 Mart 2010 tarihinde Adnan Polat ve Adnan Öztürk’ün seçim yarışına sahne oldu. Polat’ın ikinci kez başkan olduğu bu kongre sonrası aradan geçen 5 yılda 3 kez olağanüstü seçimlere gidildi. Adnan Polat’ın yerine göreve gelen Ünal Aysal, 3 yıl için seçilen ilk başkan olma özelliği taşımasına karşın, görev süresinin ikinci yılında yeniden kulübü olağanüstü seçimli genel kurula götürerek yönetimini yeniledi. Aysal, üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmesinin ardından tekrar olağanüstü kongre kararı alıp, bu kez aday olmadı.

7 AYLIK KONGRE SÜRECİ

25 Ekim 2014 tarihinde Galatasaray başkanlığına seçilen ve koltuğu Ünal Aysal’dan devralan Yarsuvat, 210 günlük bir geçiş döneminde görev aldı. Sözünü tutarak yeniden aday olmayan Yarsuvat, bu süreçte Prandelli’yi gönderdi, Hamza Hamzaoğlu’nu takımın başına getirerek takımın 4. yıldıza iyice yaklaşmasını sağladı. Yarsuvat döneminde Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Galatasaray Sutopu Takımı ve Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı lig şampiyonluklarına imza attı. Yarsuvat döneminde mali sorunlardan en fazla etkilenen branş ise erkek basketbol takımı oldu. Carlos Arroyo başta olmak üzere pek çok oyuncu ayrıldı.
Son Güncelleme: 23.05.2015 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.