GATA’DAN BÜRO MEMUR-SEN’E YOĞUN KATILIM

Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) görev yapan sivil memurlar ve sağlık çalışanları, toplu olarak Büro Memur-Sen’e üye oldu.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
GATA’DAN BÜRO MEMUR-SEN’E YOĞUN KATILIM






Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) görev yapan sivil memurlar ve sağlık çalışanları, toplu olarak Büro Memur-Sen’e üye oldu.
Askeri kurumlardaki sivil memurlara sendikalı olma yolunun açılmasının ardından genel yetkili sendika Büro Memur-Sen’e katılımlar devam ediyor. GATA’da görev yapan çok sayıda sivil memur ve sağlık çalışanı, Büro Memur-Sen’i ziyaret ederek Genel Başkan Yusuf Yazgan ve genel merkez yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Sivil memur ve sağlık çalışanları, yapılan görüşmede Büro Memur-Sen’e üye oldu.
Büro Memur-Sen’in yeni üyelerine teşekkür eden Genel Başkan Yusuf Yazgan, askeri kurumlarda çalışan sivil memurların haklarını kazanmak için mücadele verdiklerini söyledi. Büro Memur-Sen’in birçok kazanımın altında imzasının olduğunu belirten Yazgan, “4/C’lilerin sendikalara üye olma hakkı, memuriyete geçen uzman erbaşlara terfi hakkı, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına şartları tutan herkesin girebilmesi gibi birçok kazanım elde ettik. Emir komuta zinciri nedeniyle askeri kurumlarda görev yapan sivil memurların birçok hakkı verilmemiş. Sivil memurların sendikamıza üye olmasının ardından askeri kurumlarda da kazanım mücadelesini başlattık. Önümüzdeki ay askeri kurumlarda görev yapan sivil memurların sorunları ve çözüm önerileri başlığı altında 9 Kasım’da çalıştay düzenliyoruz” dedi.
Sivil memurların Büro Memur-Sen’e üye olmalarının önemine değinen Yazgan, “Askeri kurumlar, büro bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda yer alıyor. Bu hizmet kolundaki yetkili sendika biziz. İki yılda bir yapılan toplu sözleşme masasına genel yetkili sendika olarak biz oturuyoruz ve kamu görevlilerinin sorunlarını masaya taşıyoruz. Geçtiğimiz toplu sözleşmede önemli kazanımlar elde ettik. Bundan sonra sivil memurların sorunlarını da masaya taşıyarak sorunlarının çözümü için mücadele vereceğiz. Öte yandan geçtiğimiz günlerde genel yetkili sendika olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya gelerek sivil memurların sorunlarını ilettik. Görüşmede askeri hastanelerdeki sivil memur ve sağlık çalışanlarına döner sermayeden pay verilmesi için çalışma yapıldığı haberi çıktı. İnşallah önümüzdeki süreçte önemli kazanımlar elde edeceğiz” diye konuştu.
Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen’i tercih etmelerinin en önemli sebebinin birçok kazanımın Büro Memur-Sen sayesinde elde edilmesi olduğunu belirten sivil memurlar ise, “Büro Memur-Sen’in doğru adres olduğuna inanıyoruz. Milli Savunma Bakanı ile yapılan görüşme ve önümüzdeki ay yapılacak olan çalıştay, Büro Memur-Sen’in bizler için yaptığı mücadelenin kanıtı olarak değerlendiriyoruz. Bizim de alınacak çok hakkımız var. Haklarımızın kazanılması için genel yetkili sendika Büro Memur-Sen’e üye olarak destek veriyoruz” şeklinde konuştular.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.