GAÜN’DE 3. BAKEA SEMPOZYUMU AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde 3.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
GAÜN’DE 3. BAKEA SEMPOZYUMU AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ






Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde 3. Batı Kültürleri ve Edebiyatları Araştırmaları (BAKEA) Sempozyumu açılış töreni düzenlendi.
Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’un açılış konuşmasıyla başlayan sempozyuma; Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Kılıç ve sempozyuma bildiri sunmak için şehrimize gelen çok sayıda öğretim elamanı katıldı.
Üç gün sürecek bilimsel etkinliklerin yapılacağı sempozyuma; Hırvatistan, İngiltere, Amerika, Sırbistan, İran, Irak, Cezayir, İtalya ve Polonya gibi ülkelerden akademisyenlerin yanısıra Türkiye’nin değişik üniversitelerinde görev yapan Batı Dilleri ve Edebiyatları alanında uzman akademisyen ve araştırma görevlileri katılıyor.
Sempozyumun açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, sempozyumun Gaziantep Üniversitesi’nde yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek; Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından gerçekleştirilen bu uluslararası etkinliğin amacının bilimsel çalışmaların teşvikinin yanı sıra üniversite ve şehre gelen saygın konuklara gerek şehir gerekse üniversiteyi en iyi şekilde tanıtmak olduğunu söyledi.
Gaziantep’in tarihsel gelişimi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Coşkun, “Gaziantep büyük nüfuslu endüstri ve ticaret merkezi olmasının yanı sıra tarihte bir çok kültüre beşiklik etmiş, Zeugma Müzesi ile önemli bir uğrak yeri olmuş, çok sayıda tarihi mekanın bulunduğu bir şehirdir” diye konuştu.
Erasmus ve Farabi projeleri sayesinde farklı ülkelerden Gaziantep Üniversitesi’nde çok sayıda öğrenci bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, İngilizce eğitim ile farklı ülkelerden Gaziantep Üniversitesi’nde eğitim imkanı bulan öğrencilere çeşitli olanakların sağlandığını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Üç gün boyunca Gaziantep atmosferinde yaşayıp, tüm güzelliklerini, tarihi, kültürel özelliklerini tanıyıp, akademik anlamda da güzel paylaşımlarınız olacağını düşünerek, şehrimize, Üniversitemize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Gaziantep Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zekiye Antakyalıoğlu, BAKEA Sempozyumu’nun Pamukkale Üniversitesi tarafından iki yılda bir düzenlendiğini, bu yıl ise sempozyumun Gaziantep Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Pamukkale Üniversitesi ile ortak olarak gerçekleştirileceğini söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Antakyalıoğlu, “III. Uluslararası BAKEA Sempozyumu İngiliz, Amerikan, Fransız, Rus ve Alman Kültür ve Edebiyat Araştırmacılarının biraraya geleceği bilimsel bir etkinliktir. BAKEA Sempozyumularının ilki Pamukkale Üniversitesi’nde geçtiğimiz 2009’da ‘Batı Edebiyatında Kahraman’, 2011’de ise ‘Edebiyat ve İdeoloji’ konuları çerçevesinde gerçekleşti. Bu yıl Gaziantep Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ev sahipliğinde ‘Edebiyat ve Tarih’ konusunda yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Yurt içi ve yurt dışından gelen 160 akademisyenin bildiri sunacağı sempozyumda bildirilerin dili ağırlıklı olarak İngilizce olacağını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Antakyalıoğlu, “Sempozyumun davetli ana konuşmacıları Hollanda Utrecht Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Kürsü Başkanı Profesör Hans Bertens, İngiltere Surrey Üniversitesi Edebi Araştırmalar Birim Başkanı Profesör Bran Nicol, İngiltere Manchester Metropolitan Üniversitesi Kıdemli Profesörü ve şair Allan Fisher ve Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün uzun yıllar bölüm başkanlığını yapmış değerli akademisyen Profesör Ayşegül Yüksel’dir” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.