GİRİŞİMCİLİĞİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKACAK

Bolu’da düzenlenen Genç Girişimciliğin Desteklenmesi Modeli (YES) Liderler Çalıştayı, genç istihdamı alanında faaliyet gösteren tüm tarafları bir araya getirdi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
GİRİŞİMCİLİĞİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKACAK






Bolu’da düzenlenen Genç Girişimciliğin Desteklenmesi Modeli (YES) Liderler Çalıştayı, genç istihdamı alanında faaliyet gösteren tüm tarafları bir araya getirdi. 2 gün süren çalıştayda girişimciliğin desteklenmesine yönelik kararlar alındı.
1-2 Ekim tarihlerinde düzenlenen çalıştayla ilgili bilgi veren İŞKUR Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanı Aşkın Tören, Türkiye’de genç girişimciliğinin geliştirilmesi amacıyla bu alanda hizmet sunan ilgili tüm paydaşları bir araya getirerek, önemli kararlar aldıklarını söyledi. Tören, Türkiye’de potansiyel adayların gerçek birer girişimci olmalarına ve genç girişimciliğinin gelişmesine engel teşkil eden her türlü sorunun aşılmasına yönelik stratejiler geliştirdiklerini belirterek, “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu kapsamında oluşturulan YES Modeli’nin uygulanması için önümüzdeki günlerde imzalanması planlanan protokole taraf olacak kurumlar arasındaki işbirliğinin esaslarını belirledik. Genç girişimciliğinin desteklenmesi gibi çok yönlü sorunlarla mücadele etmek amacıyla birbiriyle kesişen alanlarda ortak politikaların uygulanması için görüş alışverişinde bulunduk. Ortak bir anlayış geliştirerek mutabık kalınan hedefler doğrultusunda ortak eylemler planlanmasına yönelik konuları ele aldık” dedi.
Çalıştaya İŞKUR Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanı Aşkın Tören ve İŞKUR yetkililerinin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, YÖK, KOSGEB, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Türk Patent Enstitüsü, TOBB, TİSK, TÜSİAD, TESK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, TESKOMB Merkez Birliği, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile Kredi Garanti Fonu’nun üst düzey temsilcileri katıldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye’nin ortaklaşa finanse ettikleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde İŞKUR tarafından yürütülen Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu, Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan gençlerin meslek edinme, kariyer hedefleri ve girişimcilik gibi konularda bilinçlendirilmesi ile bu hedefler doğrultusunda istihdam piyasalarına katılımlarını içeren faaliyetlerden oluşuyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.