GREENPEACE, GÖZALTINDAKİ ARKADAŞLARI İÇİN YÜRÜDÜ

Taksim’de bir araya gelen Greenpeace üyeleri, Kuzey Buz Denizi’nde petrol aramalarını protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 29 kişinin yargılanması kararını protesto etti.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
GREENPEACE, GÖZALTINDAKİ ARKADAŞLARI İÇİN YÜRÜDÜ






Taksim’de bir araya gelen Greenpeace üyeleri, Kuzey Buz Denizi’nde petrol aramalarını protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 29 kişinin yargılanması kararını protesto etti.
Aralarında Türk uyruklu Gizem Akhan’ın da bulunduğu 29 kişi, Kuzey Buz Denizi’nde petrol arama çalışmalarını protesto ettikleri sırada korsanlık suçuyla Rus Özel Kuvvetleri tarafından gözaltına alınmıştı. Kararı protesto için bugün dünya genelinde 47 ülkede eş zamanlı eylemler gerçekleştirildi. Eylemlerin İstanbul ayağında Taksim Tünel’de bir araya gelen Greenpeace üyeleri yürüyüş yaptı. Rus Konsolosluğu önüne kadar yürüyüş yapan göstericiler burada gözaltı ve yargılama kararını hep birlikte protesto etti.
İngilizce ve Türkçe “Hepimiz aynı gemideyiz, Gizem’e özgürlük” yazılı pankart açan göstericiler, üzerlerinde ‘Free Gizem’, ‘Diren Gizem’ yazılı dövizler açarak beraberlerinde getirdikleri fenerleri yere bıraktı.
Burada grup adına açıklamayı Greenpeace üyesi Laetitiali Eben yaptı. İngilizce yapılan açıklama daha sonra Türkçeye çevrildi. Eben açıklamasında, “Bugün uluslar arası bir dayanışma günü. Bütün dünyada 47 ülkede bu tarz gösteriler yapılıyor gözaltındaki arkadaşlarımız için. Tüm dünyada şuan yüz binlerce insan destek için sokaklarda” dedi.
Barışçıl bir eylem için bir araya geldiklerini belirten Eben, “Bugün barışçıl protesto hakkı için sokaktayız. Vicdanımızın sesini dinleyerek protesto hakkı için buradayız. Aynı zamanda iklim değişikliğine karşı ve gezegenimizi korumak için buradayız. Şuanda iki ay boyunca araştırmalar için gözaltında bulunacakları kararı çıktı. Eğer bu korsanlık suçlaması da gerçekleşirse 15 yıla kadar hapis öngörülebiliyor. Burada yargılananlar hiç kimse için tehdit oluşturmuyor” diye konuştu.
Grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.