GÜROYMAK’TA SLAJLIK MISIR ÜRETİMİ

Bitlis’in Güroymak ilçesinde mısır silajı gelişmeye devam ediyor.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
GÜROYMAK’TA SLAJLIK MISIR ÜRETİMİ






Bitlis’in Güroymak ilçesinde mısır silajı gelişmeye devam ediyor.
Güroymak genelinde var olan kaba yem ihtiyacının yonca bitkisi dışında alternatif yem bitkisiyle karşılamak amacıyla 2013 yılında toplam 400 dekarlık alanda tarımı yapılan silajlık mısır hasat edildi. Dekar başına 7 ton gibi iyi bir verime ulaşılan silajlık mısırın var olan yonca tarımına alternatif olabileceğini söyleyen Güroymak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulaziz Alioğlu, “İlçemiz genelinde Gölbaşı ve Günkırı beldelerinde bunlar dışında Değirmenköy, Üzümveren köyü ve merkez mahallelerinde üretimi yapılan mısır silajında elde edilen ürün, üretici çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür. Var olan kaba yem ihtiyacının karşılanmasında önemli bir öneme sahip olduğu ve üretiminin daha da yaygınlaştırılması gerektiği anlaşılmıştır” dedi.
Hayvancılığın en büyük problemlerinden birinin kaba yem ihtiyacı olduğunu belirten Alioğlu, “Bakanlığın politikaları doğrultusunda kaba yem açığının kapatılması için yem bitkileri ekiliş alanlarının arttırılması, silajlık mısır üretim alanlarının arttırılmasıyla var olan ihtiyacın rahatlıkla karşılanacaktır. Bu konuda ilçemiz genelinde yapılan çalışmaların meyvelerini yavaş, yavaş verdiğini, üretimin daha da yaygınlaşması ve arttırılması için çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.