HACI ADAYLARINA KORONAVİRUS BİLGİLENDİRMESİ

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr.

30 Eylül 2013 Pazartesi 00:00
HACI ADAYLARINA KORONAVİRUS BİLGİLENDİRMESİ






Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Yusuf Çaylak yeni grip hastalığı (Yeni koronavirus ) ve solunum yolu hastalıklarına yönelik alınacak koruyucu önlemler ile ilgili Muğla İl Müftülüğü toplantı salonunda 130 hacı adayına eğitim verdi. Yeni grip hastalığı (Yeni Koronavirüs-MERS-CoV) mikrobu ile ilgili tüm hacı adaylarına broşür dağıtılırken, hastalık ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı.
Dr. Çaylak, “Yeni grip hastalığı mikrobu, şiddetli solunum yolu hastalığına neden olan ve ilk defa Suudi Arabistan’da ortaya çıkan bir virüstür. Hac vazifelerini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’a gidecek olan hacı adaylarının sağlığının korunması amacıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumumuz bu mikroba dair son gelişmeleri yakından takip etmektedir. Hastalık, soğuk algınlığı ile karıştırılabilen, ateş, titreme hissi, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, vücut ağrıları, baş ağrıları, ciddi halsizlik, bazen kusma ve ishal şikâyetleri yapan bir rahatsızlıktır” dedi.
ALINACAK TEDBİRLER
Özellikle şeker hastalığı, kronik akciğer hastalığı, bağışıklık sisteminin baskılandığı durumlar gibi kronik hastalık nedeniyle risk grubunda olanların grip aşısı ile aşılanması, grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde en az 24 saat istirahat edilmesi, hastayken, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas etmekten kaçınılması, aksırma ve öksürme esnasında ağız ve burunun kâğıt mendille kapatılması, kullanılan kağıt mendilin çöp kutusuna atılması, kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda kolun iç yüzüne aksırılması ya da öksürülmesi, sabun ve su ile sık sık ellerin yıkanması, su ve sabun olmadığı durumlarda el dezenfektanlarının kullanması, hasta kişiler ile yakın temastan kaçınılması, virüsün bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere temas etmekten kaçınılması.
Dr. Çaylak hac ziyaretinden sonra 14 gün içerisinde ateş ile birlikte alt solunum yolu hastalığı belirtileri (öksürük, nefes darlığı) olması durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını istedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.