HAKKARİ’DE ‘DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ’ PROTESTOSU

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri düzenledikleri basın açıklamasıyla “Demokratikleşme Paketini” protesto ettiler.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
HAKKARİ’DE ‘DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ’ PROTESTOSU






Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri düzenledikleri basın açıklamasıyla “Demokratikleşme Paketini” protesto ettiler.
Hakkari Belediyesi önünde toplanan, Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri adına bir açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Eylül’de kamuoyu ile paylaştığı Demokratikleşme Paketini yeterli bulmadıklarını söyledi. Akbulut, “Türkiye kamuoyu ve demokratik çevrelerin de büyük çoğunluğunun paketle alakalı yaptığı değerlendirmeler, başta Kürtler olmak üzere Alevilerin ve ötekileştirilmiş herkese ve her kesimin beklentilerinin bir kez daha AK Parti tarafından boşa çıkarıldığı irdelenmektedir. Bu politikaların devam etmesi durumunda, bu tarihi fırsatın içi boş paketlerle karşılanamayacağı, hiç hoş olmayan durumların yaşanacağını hissetmekteyiz. Biz sivil toplum örgütleri olarak bu süreci kaygıyla izlemekte olup, bir an önce yanıltıcı, erteleyen, öteleyen, yok sayan politikalardan vazgeçilerek, Kürt halkının içi boş paketle ve oyalama taktikleriyle seçim endeksli AK Parti hükümetinin politikalarına kanmayacağımızı, AK Parti hükümetinin yeni yasama döneminde Kürt halkı ve diğer tüm kesimlerin beklentilerine cevap olabilecek yeni yasal ve anayasal düzenlemeleri hayata geçirmesi konusunda inandırıcı ve samimi olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.