HAKKARİ’DE İLK DEFA PATEN YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Amatör Spor Haftası Kutlamaları” kapsamında ilk defa paten yarışması düzenlendi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
HAKKARİ’DE İLK DEFA PATEN YARIŞMASI DÜZENLENDİ






Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Amatör Spor Haftası Kutlamaları” kapsamında ilk defa paten yarışması düzenlendi.
30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Hakkari’de büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından Karayolları 114. Şube Şefliği bahçesinde düzenlenen paten yarışması büyük ilgi gördü.
Yarışma öncesi acil müdahale ekibiyle ambulans yarışmanın yapılacağı alanda hazır bekletilirken, genç erkekler, genç kızlar, yıldız kızlar, yıldız erkekler ve minik kızlar, olmak üzere farklı yaş gruplarında toplam 40 sporcu, 4 kategoride yarıştı. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmalarda bitiş çizgisine yaklaşan çoğu yarışmacı ufak kazalar yaşadı.
Yarışı tamamlayamayanlar bir sporcu ise göz yaşlarına hakim olamadı. Etkinlik sonrasında sporculara Hakkari Kayak İl Temsilcisi Halil Kurşun tarafından meyve suyu ve kek ikram edildi.
Paten yarışmasına katılan sporculardan Avzenur Ümit, Hakkari’de ilk defa düzenlenen paten yarışmasında ikinci olduğunu söyledi. Ümit, ”Pateni hep televizyonlardan görüyorduk, televizyonlarda gördüğümüz hareketleri şuan Hakkari’de uyguladık ve ikinci oldum” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ise, 30 Eylül 6 Ekim tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye’nin 81 ilinde amatör spor etkinliklerinin startını verdiğini belirtti. Türkiye’de ilk defa başlatılan amatör gençlik etkinlikleri Hakkari’de büyük ilgi ile kutlandığını ifade eden Güldal, “Bizde ilimizde bir farklılık yapmak istedik. Daha önce Yüksekova ilçemizde paten yarışmaları yapılmış, fakat ilimizde ilk defa yapıldı ve sporcular büyük ilgi gösterdi” dedi.
Yarışma da dereceye giren sporculara önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle ödüllerinin verileceği belirtildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.