HALİKARNAS BALIKÇISI BODRUM’DA ANILACAK

Bodrum aşığı ünlü roman, öykü ve deneme yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı ya da herkesin bildiği adıyla Halikarnas Balıkçısı ölümünün 40.

11 Ekim 2013 Cuma 00:00
HALİKARNAS BALIKÇISI BODRUM’DA ANILACAK






Bodrum aşığı ünlü roman, öykü ve deneme yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı ya da herkesin bildiği adıyla Halikarnas Balıkçısı ölümünün 40. yılında etkinliklerle anılacak.
Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum ve ülke için değeri ve bıraktığı zengin miras konusunda yerel ve ulusal düzeyde farkındalık yaratmak, bu mirası korumak ve yaşatmak amacıyla başta Bodrum Belediyesi olmak üzere, Bodrum’da bu amacı benimseyen sivil toplum kuruluşları ve bireyler bir araya gelerek ‘Halikarnas Balıkçısı Forumu’nu oluşturdu. Halikarnas Balıkçısı Forumu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin de katkılarıyla “Halikarnas Balıkçısı 40. Ölüm Yıldönümü Anma Etkinlikleri” programını hazırladı.
Etkinlikler 13 Ekim 2013 Pazar günü saat 11.00’de, Halikarnas Balıkçısı’nın Gümbet’teki mezarı başında yapılacak olan anma töreniyle başlayacak. Anma töreninin ardından, Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’da yaşadığı ve yazılarını yazdığı bazı mekanlara plaket takılacak. Aynı günün akşamı Gümüşlük Akademisi’nde, Tilbe Saran tarafından, Halikarnas Balıkçısı’nın eserlerinden seçilmiş metinlerden oluşan Okuma Tiyatrosu sunulacak.
31 Ekim - 02 Kasım 2013 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenecek olan “Ulusal Halikarnas Balıkçısı Sempozyumu’nda 16 Üniversite’den 40 dolayında bildiri sunulacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.