HALİL İBRAHİM BULUŞMALARINDA İYİLİK ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen VII.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
HALİL İBRAHİM BULUŞMALARINDA İYİLİK ÖDÜLLERİ DAĞITILDI






Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen VII. Uluslar arası Halil İbrahim Buluşmaları, kapsamında gerçekleşen ‘İYİLİK ÖDÜLLERİ’ sahiplerini buldu.
Nevali Oteli’nde düzenlenen ödül törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Abdulkerim Gök, Seydi Eyyüpoğlu, Halil Özcan, Tunus Kebili Valisi Halil Celil, çeşitli ülkelerden temsilciler ve Şanlıurfa’da bulunan vakıf, dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmasına gerçekleştiren Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Halil İbrahim Buluşmalarına destek veren herkese teşekkürlerini ileterek “ Hz. İbrahim’in şanına yakışır bir gece düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Biliyoruz ki Şanlıurfa Peygamberler Şehri’dir. Hz. İbrahim’in Şehri’dir. Bu gece İbrahim’in anıyoruz. Benden önceki dönemde yapılan bu etkinliği gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ama bu sene katılım gerçekten çok yoğundu. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’’diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Şanlıurfa’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ‘‘ Bütün insanlığın iyiliğe ihtiyacı var. Arapça’da İbrahim’in anlamı insanlığın merhametli atası olarak tercüme edilmektedir.. Hz. İbrahim merhametli bir insandı. İnsanları iyiliğe yöneltip tek çatı altında toplamıştır. Bizde Hz İbrahim Peygamberin yolundan giderek iyilik hareketini bütün insanlığa alıştırmalıyız’’şeklinde konuştu.
Halil İbrahim Buluşmalarını düzenlendikleri için Şanlıurfa Valiliği’ne teşekkür eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘ ‘ İnsanlık zor bir dönemden geçmektedir. Dünyada o kadar çok vahşetler var ki mazlumlar yas tutmaktadır. Ve iyiliğe o kadar çok aç kalmışız ki hiçbir şey düşünemiyoruz. İyiliği çoğaltmamız gerekiyor. Bu nedenle böylesi güzel bir etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyum. İyilik Ödüllerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ‘iyilik ödülü’nü kazanan kuruluş ve kişilere ödülleri verildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.