HAMAMÖNÜ SANAT GALERİSİ’NDE 5’İ BİR YERDE

Ankara’da sanat deyince artık akla ilk gelen yerlerden biri olan Hamamönü Sanat Sokağı Galerisi, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen sanatçıları ağırlamaya devam ediyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
HAMAMÖNÜ SANAT GALERİSİ’NDE 5’İ BİR YERDE






Ankara’da sanat deyince artık akla ilk gelen yerlerden biri olan Hamamönü Sanat Sokağı Galerisi, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen sanatçıları ağırlamaya devam ediyor.
Resim, takı, ebru, minyatür, seramik ve daha birçok sanat dalından eseri Ankaralılarla buluşturan Hamamönü Sanat Galerisi, bu kez Sivaslı sanatçılara kapılarını açtı. Altındağ Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Sivaslı Sanatçılar Sergisi’nde 5 sanatçı ve yaklaşık 70 eser yer alıyor.
SİVASLI SANATÇILAR SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU
Yağlı boya sanatçısı, Arif Sayyar 30 yıldır resim yaptığını fakat resimle ilgili hiçbir eğitim almadığını belirtti. Daha önce 30 farklı sergide eserlerini sergileyen Sayyar, Dünya Ressamlar Kitabı’nda yer aldığının da altını çizdi. Sayyar, Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi’nde kendine ait 20 eserin sergilendiğini kaydetti. Demiryollarından emekli olan Arif Sayyar’ın, çalışmalarında tren motifleri dikkat çekiyor.
Gelecek kuşaklara bugünü unutturmamayı amaçlayan Sayyar, gençlerin sanata ilgisizliğinden de yakındı. Sayyar: “Fotoğrafla resmi ayırt edemeyen bir nesil yetişiyor. Gençlerin sanata yönelmesini sağlamalıyız. Altındağ Belediyesi bu konuda önemli işler ortaya koyuyor. Halkı sanatla buluşturuyor” dedi.
“RESİM BÖLÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN HER GÜN 6 SAAT YÜRÜDÜM”
Sivaslı sanatçılardan Emine Kasap Karakoç ise, resim bölümünü okumak için öğrencilik yıllarında her gün 6 saatlik yol yürüdüğünü dile getirdi. 25 yıldır resimle uğraştığını ifade eden Karakoç, eserlerini Allah sevgisinden yola çıkarak yaptığını vurguladı. Karakoç, Allah sevgisinin kendine güç verdiğini ve çalışmalarında sonsuzluğu aradığını söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.