Hamas, İsrail askerini esir aldı

Hamas, İsrail askerini esir aldı

21 Temmuz 2014 Pazartesi 05:29
Hamas, İsrail askerini esir aldı






Hamas, İsrail askerini esir aldı

Gazze saldırıları sırasında 13 İsrail askeri hayatını kaybederken, 1 İsrail askerinin de Hamas tarafından esir alındığı açıklandı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Şucaiyye katliamının ardından ülkede 3 gün yas ilan etti. Gün boyu devam eden saldırılarda ölü sayısı 87'ye yükseldi. İsrail ordusu ise 13 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hamas ise 1 İsrail askerini esir aldıklarını açıkladı.
 Gazze son yılların en kanlı gününü yaşadı.

İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesimlerinde yer alan Şucaiyye mahallesini hem karadan hem havadan vurdu.

Katliamı aratmayan saldırının bilançosu ise ağır oldu. İlan edilen 2 saatlik ateşkesi Hamas'ın bozduğunu öne süren İsrail operasyonunda 65 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yüzlerce kişi de yaralandı.

Gün boyu devam eden saldırılarda ölü sayısı 87'ye yükseldi.

İsrail'in "Koruyucu Hat" adıyla 7 Temmuz'da havadan, 17 Temmuz'da da karadan başlattığı saldırılarda bugüne kadar ölenlerin sayısı da 430'a yükseldi. Yaralı sayısı ise 3 bine ulaştı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada Şaul Aron isimli bir israil askerini esir aldıklarını duyurdu.

Uzmanlar İsrail'in esir askerler konusundaki hassasiyeti dikkate alındığında durumun çatışmaların seyrini değiştirebileceği ve ateşkes sürecini hızlandırabileceğini belirtiyor.

3 GÜN ULUSAL YAS
Filistin resmi haber ajansı WAFA, Bahreyn'de bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Gazze'de 65 kişinin öldüğü ve 288 kişinin yaralandığı Şucaiyye katliamı sonrası 3 gün yas ilan etti.

Filistin hükümet binalarında ve yurt dışı temsilciliklerinde bayrakların 3 gün boyunca yarıya indirileceği belirtilen haberde Abbas'ın, "Uluslararası toplum, İsrail saldırılarını durdurmak ve ateşkes için acilen devreye girmeli" ifadelerine yer verildi.

13 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ
İsrail ordusu da benzer operasyonlardaki en büyük kaybını yaşadı. Yapılan açıklamada dün ve bugün Gazze'deki Filistinli direniş gruplarıyla girilen çatışmalarda 13 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusunun Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, özel birliklerden Golani Tugayı'nın, Gazze'de girdiği çatışmalarda 13 askerini kaybettiği belirtildi.

Devlet radyosunun haberinde ise bu sayının, Batı Şeria ve Gazze'de Filistinlilerle girilen çatışmalar tarihinde kaydedilen en yüksek rakam olduğu, 65 askerin de yaralandığı ifade edildi.

Böylelikle, İsrail'in geçen perşembe başlattığı kara saldırısında ölen askerlerinin sayısı 20'ye yükseldi.

MEŞAL'DEN ARAP BİRLİĞİ'NE RET
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'in Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere yaptığı Kahire davetini reddetti.

Hamas'a yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Arabi, Meşal'i arayarak, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret etmesini istedi.

Arabi'nin Meşal'i, Mısır'ın ateşkes girişimine onay vermesi için ikna etmeye çalıştığını ifade eden Filistinli kaynak, Meşal'in teklifi kabul etmediğini ve bunun Gazze Şeridi'ndeki direniş örgütlerinin ortak duruşu olduğunu kaydettiğini aktardı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.