HASANOĞLU KÖYÜ’NDEKİ TARİHİ ANIT MEZAR KURTARILMAYI BEKLİYOR

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Hasanoğlu Köyü sakinleri, köylerindeki tarihi anıt mezarın kurtarılması için yetkililerden yardım istedi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
HASANOĞLU KÖYÜ’NDEKİ TARİHİ ANIT MEZAR KURTARILMAYI BEKLİYOR






Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Hasanoğlu Köyü sakinleri, köylerindeki tarihi anıt mezarın kurtarılması için yetkililerden yardım istedi.
Hasanoğlu Köyü’ndeki Roma döneminde kalma tarihi anıt mezarın kurtarılmasını isteyen Hasanoğlu köyü sakinlerinden Hüseyin Çevik, “Roma döneminde yapılan ve bu güne kadar tüm dış tahribatlara dayanarak günümüze kadar gelmeyi başarmış ancak bir kısmı tahrip olmuş olan, geri kalan kısmının da yıkılıp tamamen yok olmadan gerekli koruma ve restorasyon çalışmaları yapılmazsa yakın bir gelecekte tamamen yok olacağını düşündüğümüz köyümüzün meydanındaki ve bölgenin önemli tarihi eserlerinden olan Hasanoğlu köyü tarihi anıt mezarın bir an önce koruma altına alınıp restorasyon, çevre ve peyzaj çalışmaları yapılıp tarih turizmine kazandırılmasını istiyoruz. Elif beldesindeki Roma döneminden kalma tarihi anıt mezarda restorasyon, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması başlatılması için 7 yıl boyunca yoğun çaba gösteren Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın girişimleriyle Elif beldesindeki tarihi anıt mezarda 1 Kasım 2012 tarihinde başlatılan ve 2 Ekim 2013 tarihinde restorasyon, çevre düzenlemesi ile peyzaj çalışmaları tamamlanarak Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından turizme açılan Elif beldesindeki tarihi anıt mezar gibi restorasyon çalışması başlatılarak kurtarılmasını istiyoruz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.