HAVALİMANINDAN İLK HACI KAFİLESİ UĞURLANDI

54 yıl sonra tekrar hizmete açılan Kastamonu Havalimanından ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
HAVALİMANINDAN İLK HACI KAFİLESİ UĞURLANDI






54 yıl sonra tekrar hizmete açılan Kastamonu Havalimanından ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı. Yeterli yolcu olmadığı için 54 yıl boyunca atıl kalan Kastamonu Havalimanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Temmuz’da tekrar hizmete açılmasıyla birlikte ilk hacı kafilesini uğurladı.
Kastamonu İl Özel İdaresi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DLH) öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında 120 milyon liralık bir yatırım sonrası tekrar hizmete açılan Kastamonu Havalimanında 26 hacı adayı, ilk kez otobüs yerine uçakla İstanbul’a gönderildi. Havalimanında düzenlenen törende hac organizasyonunu yapan Mehmet Çulhaoğlu, havalimanı açılmadan önce İstanbul’a otobüsle gidildiğini belirterek, bu yüzden hacı adaylarının yorgun düştüğünü söyledi. Kastamonu Havalimanının açılmasıyla birlikte hacı adaylarının Suudi Arabistan’a İstanbul aktarmalı gideceklerini ifade eden Çulhaoğlu, hacı adaylarının yanlarında el çantaları dışında bir şey taşımayacağını belirtti.
Hacı adayları ise, havalimanını Kastamonu’ya kazandıran yetkililere teşekkür ederek, kendileri için çok büyük kolaylık olduğunu söyledi.
Eskiden otobüslerle İstanbul’a gittiklerini ve yorgun düştüklerini belirten bir hacı adayı, “Çok güzel bir hizmet oldu. İstanbul’a yorulmadan varacağız. Buradan aktarmalı olarak kutsal topraklara gideceğiz. Daha önce uçakla Umre’ye gittim. Bu yüzden hiç uçağa binmekten korkmuyorum. En güvenilir yolculuk uçak” diye konuştu.
Havalimanında hacı adayları için dua edildi, kasideler okundu. Ardından hacı adayları, kutsal topraklara gönderilmek üzere yakınlarıyla vedalaştı. Duygusal anların yaşandığı törende hacı adayları, ilk kez uçakla Kastamonu Havalimanından yolculuk etmenin heyecanını yaşadı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.