HEMOFİLİDE BÜYÜK BULUŞMA SAMSUN’DA GERÇEKLEŞTİ

19 Mayıs Hemofili Derneği ev sahipliğinde “Hasta ve Aileler İle Samsun Bölge Toplantısı-Karadeniz Hemofili Sempozyumu” Anemon Otel’de geniş bir katlım ile gerçekleştirildi.

25 Kasım 2013 Pazartesi 00:00
HEMOFİLİDE BÜYÜK BULUŞMA SAMSUN’DA GERÇEKLEŞTİ






19 Mayıs Hemofili Derneği ev sahipliğinde “Hasta ve Aileler İle Samsun Bölge Toplantısı-Karadeniz Hemofili Sempozyumu” Anemon Otel’de geniş bir katlım ile gerçekleştirildi.
Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi’nden, 19 Mayıs Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Tunç Fışgın yaptığı açıklamada, “90’ı hemofilili hasta ve hasta yakını, 18’i konuşmacı olmak üzere yaklaşık 110 kişinin katılımı ile hemofilili hastaları için önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Ege Üniversitesi’nden, İstanbul Üniversitesi’ne, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden, Trakya Üniversitesi’ne, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Bahçeşehir Üniversitesi’ne kadar ülkemizdeki 12 üniversiteden 16 öğretim üyesinin, Samsun Eczacı Odası ve Samsun Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yetkililerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda hemofili hastalığı ile bilgiler verilirken, hasta ve ailelerinin yaşadıkları zorluklar, ilgili hekim-sağlık kurumu-eczane ve SGK yetkilileri ile paylaşılarak çözüm önerileri getirildi. Türkiye’deki 9 hemofili derneğinin katılımı ile oluşan ‘Hemofili Demekleri Federasyonu’nun 5. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdik. Yeni yönetim kurulu oluşturuldu ve önümüzdeki 2 yılın planlamaları yapıldı. 19 Mayıs Hemofili Derneği olarak bu aktiviteye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Hemofili Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, “Bu ulusal ölçekteki toplantı bir kongre büyüklüğüne ulaştı. Samsun’daki Hemofili hasta ve aileleri ile karşılıklı deneyimleri paylaşma fırsatımız oldu. Hemofili hastalarında, dünya’daki 5 ülke ile birlikte gelecek yıl Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gen tedavisi uygulamalarına başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.