HENDEK BELEDİYESİ’NDEN KURBANLIKLARA GEBELİK VE KİLO KONTROLÜ

Hendek Belediyesi yaklaşan kurban bayramı öncesi Hayvan Pazarı’na bin 500 kiloluk canlı hayvan baskülü aldı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
HENDEK BELEDİYESİ’NDEN KURBANLIKLARA GEBELİK VE KİLO KONTROLÜ






Hendek Belediyesi yaklaşan kurban bayramı öncesi Hayvan Pazarı’na bin 500 kiloluk canlı hayvan baskülü aldı.
Hendek Belediyesi, aldığı bin 500 kiloluk canlı hayvan baskülü ile toplu kesimhanelerde ve hayvan pazarında satılan hayvanları tartacak. Vatandaşlar “aldığım kurbanlık kaç kilo?” sorusunun cevabını net bir şekilde öğrenebilecek. Geçtiğimiz yıllarda aldığı ultrason cihazı ile vatandaşların “Acaba kurbanım gebe mi?” sorusuna muhatap olmadan kesebilmelerine olanak sağlayan Hendek Belediyesi bu yılda farklı bir çalışmaya imza attı.
Hendek Belediyesi envanterine yeni katılan bin 500 kiloluk canlı hayvan baskülü ile vatandaşlar kurbanlıklarını tartarak alabilecekleri gibi geçen yıl alınan ultrason cihazı ile de kontrol edilecek olan hayvanın kimlik bilgileri girilmek suretiyle hayvanın gebe olup olmadığı raporu alınabilecek ve cihaz hafızası sayesinde çok sayıda hayvanın kimlik bilgilerini de saklayabilecek.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Biz her zaman olduğu gibi belediyemizde ilkleri başarmanın haklı onurunu yaşıyoruz. İlçemiz genelinde başlattığımız toplu kurban kesim mekânlarımız diğer belediyelerimiz tarafından örnek olarak alınıyor. Hamdolsun çok şeyi başardık. Çalışmanın, vatandaşa hizmet etmenin bir ibadet olduğu anlayışıyla çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Yeni aldığımız canlı hayvan baskül sayesinde de gerek hayvan besicileri gerekse alıcılar müsterih olsunlar. Hendek Belediyesi her zaman ilimin ve bilimin yanında, arkasında olmuştur. Aldığımız baskül ile vatandaşlarımız aldanmadan kurbanlıklarını alabilecekler. Ultrason cihazı ile de Allah’ın izni ile ilçemizde gebe hayvanın kesilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. İsteyen her vatandaşımız bize müracaat ettiklerinde ekiplerimiz tarafından hayvanların kontrolleri ücretsiz olarak yapılacaktır” diyerek yeni cihazın hayırlı olmasını diledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.