HENDEK’TE KURBAN KESİM KURSU VERİLİYOR

Hendek Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile kurban kesim kursu veriliyor.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
HENDEK’TE KURBAN KESİM KURSU VERİLİYOR






Hendek Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile kurban kesim kursu veriliyor.
Hendek Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Kurban Kesim Kursu veriliyor. Toplam 30 kursiyerin katıldığı kursta, kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak bilgiler veriliyor. 40 saat sürecek kursta, kursiyerler teorik ve uygulamalı dersleri de Hendek Belediyesi Mezbahanesi’nde Veteriner Hekimden alıyor.
Her yıl Kurban Bayramı öncesi verilen kursta, kursiyerlere sağlıklı ve hijyenik olarak kurban kesim kuralları, hayvanın kontrol altına alınması, İslami usullere göre kesim, yüzülmesi, küçükbaş ve büyükbaş hayvanın yaş tayininin nasıl yapılacağı konularında uygulamalı olarak Hendek Belediyesi Veteriner Hekimi Kemal Atala tarafından anlatılıyor.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, kursiyerleri ziyaret ederek, “Her biriniz kurban kesim kurallarını uzman hekimimiz tarafından alıyorsunuz. Her yıl düzenlediğimiz kurslarımızdan birçok vatandaşımız yararlanıyor. Kurban kesim hizmetlerinin güvenli, sağlıklı ve hijyenik ortamda yapılması gerekiyor ve belediye olarak biz bu uygulamayı yapıyoruz. Sizler de aldığınız eğitim ile sağlıklı ve hijyenik olarak kurban keseceksiniz. Kursunuzu tamamladığınız zaman sertifikalarınızı alacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra Başkan İnci, kursiyerlerin uygulamalı dersini izledi. Kursiyerler, Kurban Bayramı öncesinde kursu tamamlayıp sertifikalarını alacaklar.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.