HİLVAN’DA BİR İLK ‘MATEMATİK EVİM’

Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer’in talimatlarıyla ‘Matematik Evim’ projesi hayata geçiriliyor.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
HİLVAN’DA BİR İLK ‘MATEMATİK EVİM’






Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer’in talimatlarıyla ‘Matematik Evim’ projesi hayata geçiriliyor. Proje kapsamında ilçede bulunan öğrencilere matematik dersi verilecek.
Konu ile ilgili açıklama yapan Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, projeyle birlikte öğrencilere matematik dersini eğlenceli bir şekilde anlatmak istediklerini ifade ederek, “Özel okullarda oluşturulan ‘Düşünme Becerisi, Üretkenlik, Zekâ Oyunları, Görsel Algı’ sınıflarını biz tek çatı altında toplayarak uygulamaya koyacak ve öğrencilerimizin istifadesine sunacağız. Bu projeyi hayata geçirmeden önce ilçemiz 75. Yıl Ortaokulu Matematik Öğretmeni Medeni Arslan’ın koordinatörlüğünde, ilçemizdeki tüm matematik öğretmenleriyle bir araya gelip, beyin fırtınası şeklinde istişareler yaparak matematik dersini öğrencilerimize nasıl daha fazla sevdirebiliriz diye toplantılar yaptık. Yaptığımız toplantılar neticesinde ortaya ‘Matematik Evim’ projesi çıktı. ‘Matematik Evim’ adlı projemizle öğrencilerimize matematiği sevdirerek onların matematik dersine karşı olan korkularını ortadan kaldırıp, ilgilerini arttırmayı öngörmekteyiz” diye konuştu.
İlçede bulunan öğrencilerin matematik dersine olan ilgisini arttırmak istediklerini belirten Kaymakam Sezer, “Bu kapsamda özellikle taşımalı eğitimle köylerden gelen öğrencilerimizin de faydalanabilmesi için ilçe merkezindeki üç okulumuzda ‘Matematik Evim’ adı altında içinde matematik dersiyle ilgili etkinlik, araç-gereç ve zekâ/akıl oyunlarının olduğu, çağın gerektirdiği teknik donanımlı sınıflar oluşturacağız. Bu sayede öğrencilerimize matematik dersini sevdirmiş, onların matematiğe olan ilgilerini arttırmış ve bunun sonucunda başarı düzeylerini yükseltmelerine yardım etmiş olacağız” değerlendirmesini yaptı.
Kaymakam Uğur Sezer; halkın eğitimi için kurum olarak her türlü çabanın içinde olduklarını, kurumsal katkılarının yanı sıra yerel ve ulusal tüm eğitim projelerle ilgilendiklerini belirtti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.