HÜSEYİN ASLAN, VATANDAŞ VE YEREL YÖNETİCİYE "YOL HARİTASI" ÇİZDİ

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 2014 yerel seçimleri sürecinde adaylara yol haritası niteliğinde yazdığı inceleme-araştırma türündeki "Dost Kapısı Belediye" isimli kitabını, bugün Ege-Koop Toplantı Salonu’nda tanıttı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
HÜSEYİN ASLAN, VATANDAŞ VE YEREL YÖNETİCİYE






Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 2014 yerel seçimleri sürecinde adaylara yol haritası niteliğinde yazdığı inceleme-araştırma türündeki "Dost Kapısı Belediye" isimli kitabını, bugün Ege-Koop Toplantı Salonu’nda tanıttı. Kitabında olması gereken belediyeciliği anlatan Aslan, el feneri olarak nitelendirdiği kitabın basımını 35 bin adet çıkartacak, halka ve muhtarlara dağıtacak.
Adı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, şimdilik 5 bin adet bastırdığı kitabın basımını, A4 formatında yenileyerek 30 bine çıkartacak. El feneri olarak nitelendirdiği kitabında şeffaf, hesap verebilir, insan ve hizmet odaklı ve dayanışmacı belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini anlatan Aslan, vergi ödeyen yurttaşların haklarına, belediye yönetiminden beklentilere, bu beklentilerin karşılanmasında uygulanacak ilkelere, uyulacak hukuksal ve yönetsel kurallara da ışık tutuyor.
HALKÇI BELEDİYECİLİK GEREK
Tanıtım toplantısında Dost Kapısı Belediye isimli kitabının 6. kitabı olduğunu belirten Aslan, “Kitabımda, kent yönetiminde insan sevgisini, hizmeti, dayanışmayı, paylaşmayı; yasalar çerçevede kurallara bağlayarak ve yeni görev tanımları oluşturarak insanlara hizmet götürmenin gerekçelerini ve yöntemlerini anlattım. Dost Kapısı Belediye’de, dürüst, adil, demokrat, özgürlükçü, katılımcı sosyal belediyeciliğin nasıl olması gerektiğine ilişkin anlayışı ve felsefeyi bulacaksınız. Halkçı belediyeciliğin güncel tanımı dost kapısı belediyeciliktir” dedi.
DAYANIŞMA, EĞİTİM VE SAĞLIK KARTLARI
Dost Kapısı Belediyecilik’in uygulama alanının şekillendiren temel ilkenin kentsel dayanışma olduğunu belirten Aslan, “Kentsel dayanışma, insan onurunu koruma titizliğini göstererek yardıma ihtiyaç duyan kimselerin imdadına koşmaktır. Kentte yaşayan insanlar arasında birlik ve beraberliği, sevgiyi, barışı, dayanışmayı ve kentlilik bilinci oluşturmayı hedeflemektedir. Çocukları, yaşlıları, muhtaçları, kimsesizleri, yoksulları kapsayan bir hizmet örgütlenmesidir” diye konuştu. Kitabında önemli projelerinden de alıntılar yapan Aslan, evli çiftlerden kadınlara verilecek olan dayanışma kartları ile anlaşmalı alışveriş merkezlerinden temel ihtiyaç malzemeleri alınabileceğini, eğitim ve sağlık kartları ile de burs verilip ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanılmasını sağlayacaklarını kaydetti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.