İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ BAŞLADI

Niğde Üniversitesi, Niğde Valiliği ve Niğde Tarım Platformu tarafından düzenlenen “İç Anadolu Bölgesi 1.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
İÇ ANADOLU BÖLGESİ 1. TARIM VE GIDA KONGRESİ BAŞLADI






Niğde Üniversitesi, Niğde Valiliği ve Niğde Tarım Platformu tarafından düzenlenen “İç Anadolu Bölgesi 1.Tarım ve Gıda Kongresi” gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Metin Yıldırım, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde Niğde Üniversitesinin tanıtım filmi gösterildi.
Kongre Başkanı Prof. Dr. Metin Yıldırım, Ülkelerin kalkınmasının en önemli yapı taşlarından birinin tarım olduğunu ve tarımın da insanların gıda gereksinimini karşılamak, sanayiye hammadde sağlamak gibi hayati işlevlerinin olduğunu söyledi.
Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, ekonomik yaşamı sosyal ve kültürel değerleri biçimlendiren en temel faktörün bilgi olduğunu belirtti.
Görür; “Bilgi kültürünü benimseyen ve sorunların çözümünde bilime güvenen toplumlarla bilim ve teknoloji üretme yetkinliğine sahip olmayan toplumlar arasında gelişmişlik bakımından büyük mesafeler bulunur. Bu yönüyle bilgi üretimi ve üretilen bilginin kullanımı her toplum için büyük önem taşımaktadır. Bilgiyi üreten ve bunu doğru bir şekilde kullanabilen toplumlar çağdaşlık yarışının ön saflarında yer almayı başarır” dedi.
Günümüzde bilginin üretildiği ana kaynağın üniversiteler olduğunu ifade eden Görür, Niğde Üniversitesi’nin bu doğrultuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirterek şunları dedi: “ Bugün gelinen noktada üniversitelerin sadece eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma yapması yeterli değildir. Üniversiteler artık disiplinler arası bilimsel araştırmalara bağlı olarak teknoloji üretmek ve bu teknolojinin kullanımında öncülük etmek durumundadır. Bu gereklilik üniversiteleri yeni adımlar atmak mecburiyetinde bırakmaktadır. Üniversitemiz, ürettiği bilgiyi topluma yaymakta, ekonomide, sanayide, tarımda bu bilginin kullanılmasına öncülük etmektedir. Bu kongre bunun bir göstergesi niteliğindedir. Gerek bilgi üretiminde gerekse üretilen bilginin topluma aktarılmasına vesile olan bu kongrenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Üniversitesi’nin birçok yönüyle ülkemizdeki birçok üniversiteden ileride olduğunu ifade ederek, Valilik olarak her zaman her konuda üniversiteye destek olacaklarını söyledi.
Yapılan araştırmalara göre ülkemizin gelecek 20 yıl içerisinde dünyanın lider ülkelerinden biri olacağını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:
“Niğde Üniversitesi, şimdiye kadar yaptıklarıyla bu doğrultuda üzerine düşeni yerine getirdiğini göstermiştir. Bundan sonrasında da burada çok önemli çalışmalar yapılacaktır. Sayın Rektörümüzle kararlaştırdığımız birçok şey var. Niğde tarım, turizm ve sanayi potansiyeline sahip bir ilimiz. Rektörümüzle yaptığımız görüşmelerde ilimizin sahip olduğu bu potansiyeli kullanacak türde çalışmalar yapmayı kararlaştırdık. Üniversitemizin önderliğinde çok ciddi ve önemli adımlar atıp ilimize katkı sağlayacak çalışmalar yürüteceğiz. Bunun için yakın zamanda düğmeye basıp harekete geçeceğiz. Bugün burada açılış törenini gerçekleştirdiğimiz “İç Anadolu Bölgesi 1.Tarım ve Gıda Kongresi” bu doğrultuda önemli bir adım sayılabilir. Kongrenin gerçekleştirilmesinde gayret gösteren değerli hocalarımıza, Rektörümüze Üniversitemize ve destek olan bütün kuruluşlara teşekkür ediyor selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.”
Kongre, plaket ve teşekkür belgesi takdim töreniyle devam etti.
İç Anadolu Bölgesi 1.Tarım ve Gıda Kongresi, 4 Ekim 2013 Cuma günü sona erecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.