İHD VE FIDH SURİYE SINIRINA GİDİYOR

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’nun (FIDH) katılımıyla Suriye sınırına heyet gönderiyor.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
İHD VE FIDH SURİYE SINIRINA GİDİYOR






İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’nun (FIDH) katılımıyla Suriye sınırına heyet gönderiyor.
Suriye’de açılan sınır kapılarında incelemede bulunacak olan heyet, hazırlayacakları raporu kamuoyuna açıklayacak. Sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle yaşanan mağduriyeti ve sınır kapılarının durumunu anlatmak için bir heyet oluşturan İHD, Suriye’de açılan tüm sınır kapılarında incelemede bulunacak. İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, FIDH Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Alataş, İHD Genel Başkan Yardımcısı Av. Serdar Çelebi, MYK Üyesi Sevim Salihoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici’den oluşan heyet, bugün ilk olarak Nusaybin sınır kapısında incelemede bulunacak. Üç gün sürecek incelemenin ardından Gaziantep Valisi Erdal Ata ile bir görüşme gerçekleştirilecek. Heyete ilişkin bilgi veren İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, amaçlarının Suriye’de yaşanan gelişmeleri ve sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle yaşanan sıkıntıları objektif bir şekilde araştırmak olduğunu kaydetti. Sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle Suriye’de ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten Bilici, bu sorunların giderilmesi için her kesimin duyarlılık göstermesi gerektiğini aktardı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.