İMAMDAN CEMAATE “TABLETLİ” CUMA HUTBESİ

Teknolojinin nimetlerine imamlar da kayıtsız kalmadı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
İMAMDAN CEMAATE “TABLETLİ” CUMA HUTBESİ






Teknolojinin nimetlerine imamlar da kayıtsız kalmadı. Güngören Belediyesi tarafından kendilerine tablet bilgisayar hediye edilen imamlar, Cuma hutbesini cemaate tablet bilgisayardan verdi.
Güngören Belediyesi ilçe sınırları içindeki camilerde görev yapan 50 imama tablet bilgisayar hediye etti. 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hediye edilen son model tabletlerle imamlar, vaaz ve hutbelerini kağıt yerine tabletten okuyup, internet bağlantısı sayesinde her türlü dini soruya anında cevap verebilecek. Güngörenli imamlar, kendilerine hediye edilen tabletlerle ilk kez Cuma hutbesi verdi.
CEMAAT HUTBEYİ TABLETTEN DİNLEDİ
Cuma hutbesini tablet bilgisayardan veren Kuyulu Cami İmamı Mehmet Şenyiğit, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Güngören müftülüğümüz ve belediyemizin bizlere bir hediye takdiminde böyle teknoloji cihazlarıyla birlikte teknolojiyi takip ediyorduk. Yine bu andan itibaren teknolojiyi takip ederek inşallah vaazlarımızı ve hutbelerimizi bu cihazlarla birlikte cemaatimize sunacağız. Cihazın üzerine soruları kendi elimizle bile yazabiliyoruz. Aynı şekilde hazır soruları alıp cemaatimize uygulayabiliyoruz. Kalem, defter, kitaplar artık bunun içine girdi. Her tarafa götürebileceğimiz, her tarafta çıkarıp fetva verebileceğimiz bir şey” dedi.
Tabletleri imamlara hediye eden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ise, “Biz inancımızı doğru bir şekilde, en güzel şekilde yaymak istiyorsak bütün imkanları kullanmak lazım. Teknoloji de insan için bir araçsa dinimiz için de kullanılması güzeldir. Hem din görevlileri olması nedeniyle sürekli milletimize hizmet veren, bu konuda fedakarca çalışan imamlarımıza bir hediye oldu, hem de dinin öğretilmesi aşamasında çok daha iyi bir enstrüman oldu” diye konuştu.
HUTBELER VE VAAZLAR ARTIK TABLETTEN OKUNACAK
“Teknolojiden faydalanmak da güzel bir nimettir” diyen Güngören Müftüsü Yunus Bıçakçı, “İnşallah gerektiği gibi tabletlerden de faydalanan bir grup olacağımıza da inanıyoruz. Vatandaşlarımıza daha büyük bir fayda sağlayabilirsek bizler için ne mutlu. Zaman zaman teknolojiyi kullanarak İslam’ı anlatmak çağımızın gereklerinden bir tanesidir” şeklinde konuştu.
Bir başka din görevlisi Kahraman Taşçı ise, “Türkiye’de ilk defa böyle bir şey oluyor. Bundan sonra hutbelerimizi ve vaazlarımızı böyle dijital ortamda yapmanın heyecanını yaşayacağız. Bütün arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum. Bu gün bizim için bir bayramdır” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.