İNEGÖL BELEDİYESİ GEBE KURBANLIKLARA GEÇİT VERMİYOR

Bursa İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kurban öncesi hayvan pazarını denetledi.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
İNEGÖL BELEDİYESİ GEBE KURBANLIKLARA GEÇİT VERMİYOR






Bursa İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kurban öncesi hayvan pazarını denetledi. Aktaş, şimdiye kadar 28 gebe kurbanlık tespit ettiklerini söyledi.
Meclis üyeleriyle birlikte hayvan pazarını gezen Başkan Aktaş, önümüzdeki yıl pazarın yeni yerinde daha modern bir şekilde hizmet vereceğini belirtti. Hayvan pazarında satıcılarla sohbet eden Başkan Aktaş, "İnegöl hayvan pazarı Bursa ve ilçeleri arasında en hareketli olan pazar. Dışarıdan birçok kişi buraya hayvan satmak için geliyor. Bunun haricinde İnegöl’deki üreticilerimiz de buraya geliyor. Veteriner Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğümüz tarafından gerekli tedbirler alındı. Ayrıca 30 dönümlük alanımıza 13 dönümlük ilave yaptık. Bir aksilik olmazsa bu hayvan pazarımızdaki son yılımız olacak. Seneye kurban bayramında yeni yerimizde olacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaları kamuoyu ile de paylaşacağız. Bu alanda ise İnegölspor’un yeni modern tesisleri yükselecek ve geleceğin sporcuları burada yetişecek” dedi.
Gelecek yıl yeni hayvan pazarında daha modern bir hizmet verileceğini ifade eden Aktaş, “Bu yıl hayvan pazarında, 2 bin büyük baş hayvan ve 366 adet büyük baş hayvan ahırı, 2 bin 500 küçük baş hayvan ve 67 adet küçük baş hayvan ağılı bulunmaktadır. Veterinerlerimiz tarafından gebe hayvanların tespiti burada yapılıyor. Şu ana kadar 28 gebe hayvan çıktı. Bu noktada hizmet almak isteyenler, hayvan pazarının girişteki kontrol noktasındaki arkadaşlarımıza müracaat edebilirler. Ayrıca pazardaki hayvanların su ihtiyaçlarının giderilmesi için 6 pompamız hizmetter. 25 adet şebeke suyu çeşmemiz mevcut. Tuvaletinden banyosuna kadar her şey var, ama dediğim gibi yeni hayvan pazarı çok daha modern olacak” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.