İNOVASYONDA YENİ BİR SOLUK: DUPONT, UNİVATİON İLE İŞBİRLİĞİNİ DUYURDU

DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi, Univation firmasıyla işbirliği yaptı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
İNOVASYONDA YENİ BİR SOLUK: DUPONT, UNİVATİON İLE İŞBİRLİĞİNİ DUYURDU






DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi, Univation firmasıyla işbirliği yaptı.
“Dünyada artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak yenilikçi çözümleri işbirliği içinde sunan küresel bir ortak olmak” yaklaşımını benimseyen DuPont, Türkiye’deki İnovasyon Merkezi’ni bu yıl Nisan ayında açmıştı. Hızla artan dünya nüfusunun karşısındaki zorlu sorunlara, yıllık 2.1 milyar dolar küresel AR-GE bütçesi ile yanıt veren şirketin İstanbul’da açtığı bu İnovasyon Merkezi, gıda, inşaat, otomotiv ve enerji sektörlerinde bilimsel çalışmalara dayalı inovasyon faaliyetlerine odaklanıyor. Türkiye’deki müşteriler, hükümet, akademi ve iş ortakları için benzersiz bir işbirliği ortamı yaratan DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi, Univation firmasıyla işbirliği yaparak Türk şirketlerinin AR-GE çalışmalarına ivme kazandırmayı ve uluslararası arenada gerçekleştirecekleri başarılı projelerin zeminini hazırlamayı hedefliyor.
DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi, DuPont’un küresel ağının gücünü desteklerken, Türk müşterilere ve ortaklara DuPont’un dünya çapındaki 10 bin bilim insanına ve mühendisine interaktif saha içi ve Internet üzerinden video konferans aracılığıyla erişim hizmeti sağlıyor. Univation firması ise, Türkiye’de inovasyon danışmanlığı, AR-GE danışmanlığı (ürün tasarımı ve AR-GE moderatörlüğü) ve devlet destekleri danışmanlığını entegre bir yapı halinde tek potada eriterek, inovasyon alanındaki ilk ve tek danışmanlık modelini oluşturuyor. Univation, özellikle AR-GE merkezi olan ya da AR-GE merkezi kuracak olan firmalara hizmet sunuyor. Söz konusu firmalar inovatif ürün ya da süreçlerle ilgili ihtiyaçlarını Univation’a bildiriyorlar. İşte bu noktada DuPont’un uluslararası tecrübesi Univation için önem kazanıyor. Yapılan işbirliği ile Univation, AR-GE çalışması yürüten ve farklı disiplinler noktasında inovatif çözümlere ihtiyaç duyan şirketler ile DuPont arasında bir köprü vazifesi görecek. Aynı şekilde DuPont da kendisine gelen devlet desteklerine yönelik ve fikri-sınai haklara yönelik talepleri Univation’a iletecek. Univation’un aracılığıyla AR-GE konusunda çalışmalar sürdüren veya sürdürmek isteyen Türk firmaları, DuPont’un dünya çapındaki 12 inovasyon ve 150 AR-GE merkezinde bulunan 10 bin bilim insanıyla buluşabilecek. Ayrıca yapılan iş birliği çerçevesinde iki şirket, sivil toplum kuruluşlarında veya üniversitelerde inovatif bakış açısı oluşturma, inovasyonun önemi, AR-GE çalışmaları ve AR-GE destekleri gibi konularda iş birliği yapacak. Böylelikle Türk kurum ve kuruluşlarının yeni teknolojiler, ürünler ve uygulamalar geliştirmeleri çok daha kolay olacak. DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi’nde işbirliği ve inovasyon için ayrı bölümler bulunuyor. İnovasyon alanında şirketin en son teknoloji teklifleri, uygulamaları ve sektör trendleri sergileniyor.
Türkiye’deki İnovasyon ve AR-GE çalışmalarına yeni bir soluk getirmesi beklenen işbirliğiyle ilgili olarak DuPont Türkiye Müdürü Halide Aydınlık, “Sürdürülebilir büyüme hiç şüphesiz AR-GE çalışmalarına yapılan yatırım ve inovasyon faaliyetlerine verilen önem ile mümkün. Univation ile yapacağımız işbirliğiyle AR-GE merkezlerinin karşılaştıkları zorluklara çözüm sunmayı ümit ediyoruz” dedi.
DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi Müdürü Mehmet Demiray ise, “Çoğu zaman AR-GE ile inovasyon arasında bir bağ vardır. Günümüzün kompleks değer zincirlerinin bir buluşu inovasyon olarak kabul etmesi her zaman sadece AR-GE faaliyetleriyle ulaşılabilecek bir nokta değildir. Baştan sona inovasyon sürecinin iyi yönetilmesi, AR-GE’yi de içine alan bütüncül bir çalışmayı gerektirir. DuPont 211 yılı aşan inovasyon kültürü, 39 bin civarındaki patent adedi, 2,1 milyar dolarlık AR-GE bütçesi ve 10 bin bilim adamı ve mühendisiyle ‘pazar odaklı sürdürebilir inovasyonu’ kendisine ilke edinmiştir. Bütün pazar paydaşlarımızı DuPont Türkiye İnovasyon Merkezimizle, DuPont’un küresel AR-GE ağına bağlanmaya ve beraber çalışmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Sağlanan bu işbirliğinin Türk şirketlerine sunacağı avantajlara işaret ederek, farklı endüstri kollarında pek çok yeni proje ve ürünün gelişimine zemin hazırladıklarına değinen Univation Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kocakuşak da, şunları söyledi:
“DuPont gibi AR-GE ve inovasyona büyük önem veren bir bilim firması ile yaptığımız bu işbirliğinden dolayı çok mutluyuz. Bu işbirliğimizin getirdiği yeni bakış açısıyla ülkemizde yürütülen AR-GE faaliyetlerine destek olmasını hedefliyoruz.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.