IRAK TEZKERESİ TBMM’DE

TSK’nın terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Irak’ın kuzeyine sınır ötesi harekat yapma yetkisini 1 yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi TBMM’ye gönderildi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
IRAK TEZKERESİ TBMM’DE






TSK’nın terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Irak’ın kuzeyine sınır ötesi harekat yapma yetkisini 1 yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi TBMM’ye gönderildi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan imzasıyla TBMM’ye gönderilen tezkerede şu ifadelere yer verildi:
“Irak’ın kuzey bölgesinde yuvalanmış bulunan PKK terör unsurlarından kaynaklanan ve Türk halkının huzur ve güvenliği ile ülkesinin milli birliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık tehdit, bölgede ahiren meydana gelen gelişmelerin de etkisiyle devam etmektedir. Dost ve kardeş Irak’ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfeden Türkiye, PKK teröristlerinin Irak’ın kuzeyindeki mevcudiyetine ve ülkemize yönelik terörist saldırılarına son verilmesini sağlamak amacıyla askeri faaliyetlerini başarıyla yürütmekte, siyasi ve diplomatik girişimlerini ve uyarılarını sürdürmektedir. Türkiye’ye yönelik terörist saldırılara ve tehdide karşı, terörizmle mücadelenin bir parçası olarak uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe belirlenecek şekilde, TSK unsurlarının Irak’ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla, gerektiği taktirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere Irak’ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ve mücavir alanlara gönderilmesi ve görevlendirilmesi için TBMM’nin 17.10.2007 tarihli kararıyla hükümete verilen ve son olarak 11.10.2012 tarihli kararı ile 1 yıl uzatılan süresinin 17.10.2013 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmasını Anayasa’nın 92. Maddesi uyarınca arz ederim.”
Tezkerenin Meclis’in bayram tatiline girmeden önce Genel Kurul’a gelmesi bekleniyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.