İstanbul'u akrepler bastı: Apartmanlarda akrep tehlikesi

İstanbul'da zehirli akreplerin kol gezdiğini hiç duydunuz mu? Son yıllarda sıkça görülen akrepler yüzünden vatandaşlar ilaçlama şirketlerine başvuruyor. İBB yetkililerinden destek isteyenler de var.

26 Kasım 2017 Pazar 11:40
İstanbul'u akrepler bastı: Apartmanlarda akrep tehlikesi







İstanbul'u akrepler bastı: Apartmanlarda akrep tehlikesi

İstanbul'un tarihi yarımadası içinde kalan binalarda zehirli akrep sorunları yaşanmaktadır. Evinde akrep görenler ise soluğu böcek ilaçlama şirketlerinde alıyor...  İstanbul'da eski binalarda ev eşyaları, yatak odalarında kullanılmayan örtü dolapları ve bazalar, mutfaklarda ise buzdolabının motor altı kısmı ile lavaboların gider hortumlarının çevresi akrepler için ideal bir yaşam ortamı olarak öne çıkıyor. Duvarların delinmesine neden olan klima kablo ve hortum sistemi, kombi boruları da akreplerin dışarıdaki yaşamla bağlantısını sağlıyor. Taş duvarlara rahatlıkla tırmanan zehirli akrepler, açık bulduğu pencereden içeri girerek, evin içinde yıllarca kendisini gizleyebiliyor.

ZEHİRLİ İLAÇ YANISIRA  ELEKTRONİK KOVUCU  SİSTEMLER DE ETKİLİ 

Zehirli akreplerle mücadelede vatandaşların bilinçsizce kullandığı kimyasal zehirler ise hem insan sağlığını hem de evde yaşayan kedi ya da köpeklerin zarar verebilmekte. Bu Çalışmalar  mutlaka uzman uygulama firmalarınıve duzenli uygulama  tercih edilmesi gerekmektedir. Bu konuda görüşüne başvurduğunuz Erkan Kuruoğlu ise, bütün dünyada zehirli akreplerle yeni gelişen haşere mücadele yöntemlerini anlattı.

Son günlerde zehirli akreplerle mücadelede daha çok ilaç ve akrep kovucu satıldığını söyleyen Erkan Kuruoğlu "Özellikle sur içinde kalan bölgelerde, eski İstanbul taş binalarında akrepler daha sık görülüyor. İstanbul'da akrepler yıllardar beri var. Ancak ilk kez karşılaşanlar doğal olarak korkuya kapılıyor. Akrepler apartmanların çatısına kadar çıkabilir, tırmanabilir. İnsanlar için tehlikeli bir canlı ancak akrep saldırısına maruz kalan olduğunu hiç duymadım" dedi.

Akreplerle mücadelede zehirli ilaçlamaların  yanısıra,  kovucu cihazlarında kullanılmaya başladığını söyleyen  Kuruoğlu şunları söyledi; "Akrepler soğuk hayvanlar. Kapalı küçük bir kutu içinde bir yıl yaşayabilir. Açlığa karşı son derece dayanıklı. Onları bulundukları yerden bir seferde  ilaçlayarak söküp atmak çok zor. ;laç uygulamalarının yanısıra kullanılacak olan kovuru cihazlar  Akrep kovucular sadece evlere, dairelere değil, tüm apartmanı akrep gibi zararlılardan mücadelede etkili olacaktır."

AKREP KOVUCULAR NASIL KULLANILIYOR

Zararlı böceklerle mücadelede kimyasal zehirlerin insan sağlığını nada etkisinden dolayı kovucu cihazlarda kullanılmaya başlanığını  söyleyen Erkan Kuruoğlu şu bilgileri verdi; "Akrep kovucuların kullanımı ilaçlardan daha etkili üstelik sağlıklı. Bir akrep kovucu yıllarca evleri zehirli haşaratlardan tek başına korur. Pilli ya da elektrikli olanları, akreplerin duyabileceği frekans aralığında ultrasonik ses dalgaları göndererek onları bulunduğu yerden yüzlerce metre uzağa taşınmayı sağlar. Akrep kovucular açık kaldığı sürece, bulunduğunuz eve hatta komşu dairelere akrep bir daha asla gelmez.

Akrep kovucularının yaydığı düşük frekanslı ses dalgası insan sağlağı için tehdit oluşturmaz. AB ülkeleri ve ABD başta olmak üzere dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde ilgili bakanlıklarının onayladığı kovucuları piyasada rahaklıkla bulabilirsiniz. Akrep kovucuları evin uygun bir köşesine, koyarak sürekli açık bırakmanız yeterli. Türkiye'de değişik ülkelerden getirilen akrep kovucuları tanesi 50 ile 225 TL arasında satılabiliyor. Tüketici alırken, doğru ürün e mutlaka dikkat etmelidir. 

Son Güncelleme: 26.12.2023 22:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.