İTFAİYE PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ

Karaman’ın Sarıveliler Belediyesi’nde itfaiye personeline yangın söndürme eğitimi verildi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
İTFAİYE PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ






Karaman’ın Sarıveliler Belediyesi’nde itfaiye personeline yangın söndürme eğitimi verildi.
Yangın söndürme uzmanı Ömer Kavuk tarafından personele evde, iş yerinde, okulda ve dış mekanda herhangi bir yangın çıkması durumunda nasıl söndürüleceğini, yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağını ve temel itfaiye eğitim konularında bilgi verdi.
Verilen eğitim hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Hayri Samur, itfaiye görevlisi yangın yerine gelinceye kadar geçen süre çok önemlidir. Bu nedenle herkesin yangın söndürme konusunda bilgi sahibi olması gerekir. Yangının çıkış anında söndürülmesiyle, can ve mal kaybının önüne geçilebilir. Birçok yangın, söndürme yöntemleri bilinmediğinden büyümekte ve kontrolden çıkmaktadır. Yanlış bilgilerin ise uygulanması yangını daha da körüklemektedir. Örneğin, tüpten sızan gaz sonucu çıkan yangın gazın tüpten çıktığı bölgeye müdahale edilmesiyle 1 saniyede söndürülebilir" dedi.
Samur, doğru müdahaleyle yangın söndürmede yüzde yüz başarı sağlanabileceğine de dikkat çekti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.