İZMİR CHP'DEN KİRAZ'IN HALİLLER KÖYÜNE CAMİ

CHP İzmir İl Örgütü, Kiraz'ın en büyük köylerinden Haliller köyüne cami yaptırıyor.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
İZMİR CHP'DEN KİRAZ'IN HALİLLER KÖYÜNE CAMİ






CHP İzmir İl Örgütü, Kiraz'ın en büyük köylerinden Haliller köyüne cami yaptırıyor. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Haliler köyüne yaptığı ziyarette yeni yapılan köy camii için yardımda bulunacaklarını köy kahvesinde açıkladı.
Bundan bir süre önce mevcut caminin yıkılması üzerine bir araya gelen Haliller köyü ileri gelenlerinin Cami Yaptırma Derneği kurduğunu belirten dernek başkanı Hasan Kocabaş, çalışmalara köy muhtarı Metin Şimşek, Tarım Kredi Kooperatifi başkanı Hasan Özdemir ve işadamı Turgut Pınar'ın da destek verdiğini söyledi. Kocabaş, geçen hafta temeli atılan caminin kaba inşaatını CHP İzmir İl Başkanlığı adına Başkan Ali Engin'in üstlendiğini söyledi.
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de caminin ince işçiliğini ve bahçe peyzaj işlerini de yapacaklarını belirterek, Haliller köyünü ziyaret etti. Köylülerle bir araya gelen Engin ve beraberindekiler köyde yaşanan sorun ve sıkıntıları dinledi.
Köydeki esnafları tek tek dolaşarak 'hayırlı işler' dileyen CHP İl Başkanı Ali Engin köy kahvesinde köylülerle bir araya gelip toplantı yaptı.
Toplantıda konuşan köy muhtarı Metin Şimşek, 'Köyümüzün mevcut camisi yıkılmıştı. Daha sonra derneğimizi kurarak köyümüze daha büyük ve daha güzel cami yapmak için çalışmaya başladık. Geçen hafta temelimizi attık. Bu konuda CHP İzmir İl Başkanımız Ali Engin bizlere sahip çıkarak büyük destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, Kiraz Belediye Başkanımız İsmet Korkmaz ve İl Genel Meclis üyelerimiz de destek verdiler. Projenin toplam bedeli 608 bin TL'dir' dedi.
Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz da 'Haliller köyümüz 1100 seçmene sahip büyük bir köyümüzdür. Yıllardır CHP'ye oy vermiş bir köyümüzdür. Şimdi köyümüzün camisi yıkıldı. Yeni cami yapmak için hemen harekete geçtik. İzmir İl Başkanımız Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve ben sizlerin tüm ihtiyaçları için hizmet vermeye devam edeceğiz. Sizlerden de isteğim bölünmeyin birlik olun, diri olun' dedi.
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise 'Köyümüzün böyle değerli ve önemli ihtiyacı olan cami ibadethane yeri aynı zamanda kültürel bir değerimizdir. Yeni cami yapmak için biz söz verdik ve sözümüzü yerine getiriyoruz. Partimiz olarak İzmirli belediyeler olarak Haliller'e cami yapıyoruz. İl Genel Meclisi'ndeki arkadaşlarımız da 70 bin TL destekte bulunmuşlar. Devlet cami yapmaz. Cami yapmak toplumun dayanışmasıdır. Biz de sizlerle hep birlikte bu camiyi yapmaya başladık. Malzeme yardımı, park bahçe peyzaj düzenlemesi en ince ayrıntıya kadar yapacağız' dedi.
90 MİLYONLUK ASFALT
Bütünşehir yasası çerçevesinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak da konuşan Engin şunları söyledi: 'Artık yeni bütünşehir yasası ile 30 ilçemiz beldelerimiz ve 600 köyümüz İzmir merkeze bağlandı. Yasa '31 Mart'tan sonra yeni yerlere hizmet yapabilirsin' diyor. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis kararı alarak sizlerin ihtiyaçlarını cevap vermeye başladı. 90 milyonluk asfalt ihalesi yaparak sizlerin köy ve ova yollarını asfaltladı'
Başkan Engin, daha sonra şunları kaydetti:
KİRAZ'A YENİ OTOGAR
'Asfaltlamaların yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyemiz Kiraz'ın yeni otogar projesini yapacaktır. Aynı zaman da Kiraz ilçemize Kültür Merkezi de Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılacaktır. İzmir'de şuan AKP'li belediye olarak sadece Bayındır vardır. Bayındır Belediyesi hiç bir şey yapmamaktadır. Bayındır İzmir'e bağlandığından bu yana bütün yolları asfaltlanmış, arıtma tesisleri yapılmıştır. Kiraz'ın arıtması da önümüzdeki günlerde yapılacaktır.'
'ALSANCAK'TA NE VARSA BAYINDIR'DA O, KARŞIYAKA'DA NE VARSA KİRAZ'DA DA O OLACAK'
'Belediyelerimiz çok güzel projeler yapıyor. Hayata geçiriyor birçok ihtiyaca cevap veriyorlar. Yeni yasa ile başta Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ile İzmir daha da yaşanılabilir bir kent olacaktır. Alsancak'ta ne varsa Bayındır'da o, Karşıyaka'da ne varsa Kiraz'da o olacaktır.
Belediyelerimiz köylülerimize destek olmak zorundadır. AKP hükümetleri döneminde mazota gübreye %400 zam geldi. Sizin ürünlerinize ise %20 ile %70 arasında bu durumda nasıl tarım yapılır imkansız. Ama sizler inadına üretmeye devam ettiniz. Köyünüzü bırakıp gitmediniz. AKP'nin böyle kaygısı yok. Türkiye'de verimli arazilerin üçte biri terk edildi. Bereketli ovalarımızın değer kazanması gerekiyor. Partimiz bu yönde çalışıyor. Gıda olmazsa hayat durur. Çiftçilik kültürümüzüdür. Gençlerimizi köylerimiz de üretim yaptırmamız çiftçiliği öğretmemiz gerekiyor. bu yüzden belediyelerimiz sizlerin yanında. Sizlerin oyları ile AKP iktidar da bir düşünün iktidarı değiştirme zamanı değil mi'
'OVA YOLLARINI ASFALTLAMA PROJESİ SADECE İZMİR'DE'
'Kışın çamurdan yazın tozdan ovalarınıza gidemiyordunuz. Ürünleriniz hastalık oluyordu. Bunları ortadan kaldırmak istedik ve artık birçok ova yolu asfaltlı hale geldi. 100'TL'lik mazotun 76'TL'si vergi doğruca devletin kasasına gidiyor. Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Partimizin politikası ile yeşil mazot projesi ile vergisiz mazotu çiftçimize vereceğiz. 1.5'TL gibi bir litre fiyatı ile. AKP uçaklara, gemilere, yatlara sıfır vergi ile mazot veriyor. Çiftçimize vermiyor'
'PARASI OLANA HİZMET'
Hastaneleri özelleştiriyorlar. Ana Sağlık Merkezleri'ni yok ediyorlar. Şehir hastaneleri adı altında AVM merkezlerinin içinde olduğu parası olanın hizmet alabileceği bir sisteme dönüştürüyorlar. Sosyal devleti yok ediyorlar. 70 yaşındaki genelkurmay başkanlığı yapmış ülkeye hizmet vermiş adamı ömür boyu hapse atıyorlar. Oylarınız ile seçilen Balbay'ı ömür boyu hapse attılar. Yerel seçimlerde bunları bilerek bu hükümeti uyarın'
'TÜM KOMŞULARIMIZA SAVAŞ AÇTI'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tüm komşularımıza savaş açtı. 100 yıl önce Suriye de Osmanlı Devletinin vilayetiydi, İzmir de Osmanlı'nın vilayetiydi. Aynı devletin mensubuyduk. Böyle bir yere savaş açıyor. Kimsenin elini sıkmıyor. Kimseyle barışık değiliz. Ürünler ihracat olmuyor'
Engin'in konuşmasının ardından cami inşaatında incelemeler yapıldı. Plan ve projesi Kiraz Belediyesi tarafından hazırlatılan köy camisinin temeli, geçtiğimiz hafta Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz'ın katılımıyla mevlit okunması ile atılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.