İZMİRLİ HİLAL’İ SEVDİ, İSTASYON YOLCU ALMIYOR

4 Ağustos’ta açılan Hilal Aktarma İstasyonu, iki ayda 500 bin yolcuya hizmet verirken İZBAN’ın en yoğun istasyonlarından biri konumuna yükseldi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
İZMİRLİ HİLAL’İ SEVDİ, İSTASYON YOLCU ALMIYOR






4 Ağustos’ta açılan Hilal Aktarma İstasyonu, iki ayda 500 bin yolcuya hizmet verirken İZBAN’ın en yoğun istasyonlarından biri konumuna yükseldi. Ancak mevcut hali yetersiz kalmaya başladı.
İZBAN’ın 32. istasyonu olarak 4 Ağustos’ta açılan Hilal Aktarma İstasyonu, iki ay gibi kısa bir sürede yolcu akınına uğradı. Şirinyer-Konak yönündeki aktarmayı çok daha hızlı hale getiren ve İZBAN ile İzmir Metrosu’nun Halkapınar’dan sonraki ikinci kesişme noktası olan Hilal Aktarma İstasyonu’nu iki ayda 500 bine yakın İzmirli kullandı. Şu anda günde 12 bin 500 yolcunun giriş yaptığı istasyon, ulaştığı yolcu sayısıyla İZBAN’ın en yoğun istasyonlarından biri oldu.
Şirinyer-Konak yönündeki ulaşım süresini kısaltan Hilal Aktarma İstasyonu, İzmir Metrosu’nun Hilal İstasyonu’ndaki yolcu sayısını da olumlu etkiledi. Daha önce ayda sadece 40 bin yolcunun giriş-çıkış yaptığı İzmir Metrosu Hilal İstasyonu, 4 Ağustostan bu yana 500 binin üzerinde İzmirliye hizmet verdi. Hilal’in İzmir Metrosu istasyonları arasındaki yolcu payı yüzde 0,9’dan yüzde 5,4’e yükseldi.
MEVCUT HALİ YETERSİZ KALMAYA BAŞLADI
İzmirliler, Basmane bölgesindeki özel hastaneler, Yenişehir tarafındaki resmi daireler ve İzmir Fuarı’na ulaşmak için de Hilal’i tercih ettiler. Ancak, talebe karşılık sadece 2 kenkart girişi ve 1 çıkışı olan Hilal İstasyonu yetersiz kalmaya başladı. Akşam iş çıkışlarında Kahramanlar, Konak ve Bornova tarafından gelen yolcuların kenkart kuyruğu oluşturması vatandaşların isyan etmesine yol açtı. Vatandaşlar bu duruma acil çözüm bulunmasını isteyerek, “Hilal İstasyonu’nun açılması çok iyi oldu fakat burada giriş ve çıkışlarda büyük sorun yaşıyoruz. 2 Kenkart girişi ve 1 çıkışı olan bu istasyon 3 yönden gelen yolcuyu kaldırmamaktadır. Özellikle akşam saati çıkışlarında büyük sorun oluyor. Kenkart giriş turnikesi ve çıkış sayısı artırmalıdır. Ayrıca Alsancak’tan İZBAN dolu şekilde geliyor ve Hilal istasyonundaki yolcularda binmeye çalışınca yetersiz kalıyor. Bu nedenle birçok yolcu bir diğer İZBAN aracını beklemek zorunda kalıyor. Başkan Kocaoğlu’ndan sefer sayısını artırmasını istiyoruz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.