• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. İZMİRLİ HİLAL'İ SEVDİ, İSTASYON YOLCU ALMIYOR
Ajans
Yayınlanma: 04 Ekim 2013 - 00:00

İZMİRLİ HİLAL'İ SEVDİ, İSTASYON YOLCU ALMIYOR

4 Ağustos’ta açılan Hilal Aktarma İstasyonu, iki ayda 500 bin yolcuya hizmet verirken İZBAN’ın en yoğun istasyonlarından biri konumuna yükseldi.

1 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İZMİRLİ HİLAL’İ SEVDİ, İSTASYON YOLCU ALMIYOR
4 Ağustos’ta açılan Hilal Aktarma İstasyonu, iki ayda 500 bin yolcuya hizmet verirken İZBAN’ın en yoğun istasyonlarından biri konumuna yükseldi. Ancak mevcut hali yetersiz kalmaya başladı.
İZBAN’ın 32. istasyonu olarak 4 Ağustos’ta açılan Hilal Aktarma İstasyonu, iki ay gibi kısa bir sürede yolcu akınına uğradı. Şirinyer-Konak yönündeki aktarmayı çok daha hızlı hale getiren ve İZBAN ile İzmir Metrosu’nun Halkapınar’dan sonraki ikinci kesişme noktası olan Hilal Aktarma İstasyonu’nu iki ayda 500 bine yakın İzmirli kullandı. Şu anda günde 12 bin 500 yolcunun giriş yaptığı istasyon, ulaştığı yolcu sayısıyla İZBAN’ın en yoğun istasyonlarından biri oldu.
Şirinyer-Konak yönündeki ulaşım süresini kısaltan Hilal Aktarma İstasyonu, İzmir Metrosu’nun Hilal İstasyonu’ndaki yolcu sayısını da olumlu etkiledi. Daha önce ayda sadece 40 bin yolcunun giriş-çıkış yaptığı İzmir Metrosu Hilal İstasyonu, 4 Ağustostan bu yana 500 binin üzerinde İzmirliye hizmet verdi. Hilal’in İzmir Metrosu istasyonları arasındaki yolcu payı yüzde 0,9’dan yüzde 5,4’e yükseldi.
MEVCUT HALİ YETERSİZ KALMAYA BAŞLADI
İzmirliler, Basmane bölgesindeki özel hastaneler, Yenişehir tarafındaki resmi daireler ve İzmir Fuarı’na ulaşmak için de Hilal’i tercih ettiler. Ancak, talebe karşılık sadece 2 kenkart girişi ve 1 çıkışı olan Hilal İstasyonu yetersiz kalmaya başladı. Akşam iş çıkışlarında Kahramanlar, Konak ve Bornova tarafından gelen yolcuların kenkart kuyruğu oluşturması vatandaşların isyan etmesine yol açtı. Vatandaşlar bu duruma acil çözüm bulunmasını isteyerek, “Hilal İstasyonu’nun açılması çok iyi oldu fakat burada giriş ve çıkışlarda büyük sorun yaşıyoruz. 2 Kenkart girişi ve 1 çıkışı olan bu istasyon 3 yönden gelen yolcuyu kaldırmamaktadır. Özellikle akşam saati çıkışlarında büyük sorun oluyor. Kenkart giriş turnikesi ve çıkış sayısı artırmalıdır. Ayrıca Alsancak’tan İZBAN dolu şekilde geliyor ve Hilal istasyonundaki yolcularda binmeye çalışınca yetersiz kalıyor. Bu nedenle birçok yolcu bir diğer İZBAN aracını beklemek zorunda kalıyor. Başkan Kocaoğlu’ndan sefer sayısını artırmasını istiyoruz” dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
Şanlıurfa’da kuzenler arasında silahlı kavga: 3 yaralı
Şanlıurfa’da kuzenler arasında silahlı kavga: 3 yaralı
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Son Haberler
MEB'den flaş cep telefonu kararı: Liselerde cep telefonuna şok yasak
MEB'den flaş cep telefonu kararı: Liselerde cep telefonuna şok yasak
Şaşırtan keşif: Elektrik faturasında devrim! O düğmeye basınca tasarruf mümkün
Şaşırtan keşif: Elektrik faturasında devrim! O düğmeye basınca...
AK Parti’den 21 maddelik bomba vergi teklifi: ÖTV, KDV ve kurumlar vergisinde devrim
AK Parti’den 21 maddelik bomba vergi teklifi: ÖTV, KDV ve kurumlar...
Damakları şenlendiren tarif:Patates püreli dana rosto tarifi... 7’den 70’e damak çatlatan lezzet
Damakları şenlendiren tarif:Patates püreli dana rosto tarifi... 7’den...
Benzin ve motorine dev zam kapıda: Depoyu doldurmanın tam zamanı
Benzin ve motorine dev zam kapıda: Depoyu doldurmanın tam zamanı
EYLÜL AYININ EN ÇOK RETWEET ALAN SİYASETÇİSİ EGEMEN BAĞIŞ
EYLÜL AYININ EN ÇOK RETWEET ALAN SİYASETÇİSİ EGEMEN BAĞIŞ

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.