JANDARMANIN KIYAFETİ “MODERN” OLACAK

Jandarma Asayiş Birimi’nin yeni kıyafetlerinin tasarımına imza atan ünlü tasarımcı Faruk Saraç, kıyafetlerin modernliği ve rahatlığı ön plana çıkaracak bir tasarıma sahip olacağını söyledi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
JANDARMANIN KIYAFETİ “MODERN” OLACAK






Jandarma Asayiş Birimi’nin yeni kıyafetlerinin tasarımına imza atan ünlü tasarımcı Faruk Saraç, kıyafetlerin modernliği ve rahatlığı ön plana çıkaracak bir tasarıma sahip olacağını söyledi.
İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Jandarma Asayiş Birimi için yeni üniformalar hazırlıyor. Jandarma Asayiş Birimi’nin yeni kıyafetlerinin tasarımı için bakanlık yetkililerinin anlaştığı ünlü tasarımcı Faruk Saraç, kıyafetlerin modern ve rahat bir stile sahip olacağını söyledi. Jandarma asayiş birimi için bir koleksiyon hazırladıklarını belirten Saraç, “Parasız yapılan bir olay. Ama jandarmanın veya kurumlara baktığımız zaman şunları görüyoruz. Jandarmanın bir sürü birimleri var. Bizim hazırladığımız yaz koleksiyonu, jandarmanın asayiş birimi. Renklerine jandarma ve İçişleri Bakanlığı karar verecek. Bizim tabii ki bir renk çalışmamız vardı. Dikimi tamamıyla Ankara’daki dikimevinde dikilecek. Kullandıkları önce yeşil bereleri var. Bizim yaptığımız olanda lacivert kırmızı renkte olan bereler var” diye konuştu.
“KIYAFETLERDE MODERN VE RAHAT ÇİZGİLER ÖN PLANA ÇIKACAK”
Tasarımlarda rahatlığa önem verdiklerini dile getiren Saraç, şunları söyledi:
“Pantolonları daha önce klasikti, onu biraz daha modern yaptık. Daha geniş palaskalarla rahatlığı ön plana çıkarmaktır. Bu tür olan kıyafetlerde kendi çok sevmesi lazım. Onun için inşallah severler diye düşünüyorum. Pantolona ufak bir kargo cep attık. Çünkü bir sürü taşıdıkları malzemeler var. Tamamıyla rütbelerini hem kendilerinin takabileceği, yıkandığı zaman bozulmayan şekilde olacak.”
Polis teşkilatına da tasarımlar yapan Saraç, “Bir yaz günü gömlekle tişörtü birleştirdik. Ortaya çok modern bir kıyafet çıktı. Sonuçta bir tasarım ama benim hazırlamış olduğum bölüm çok şık oldu. Polis teşkilatının kullanmış oldukları ürünleri de benim tasarımımdır. İstanbul’da da bir teklif var. Polis teşkilatının asayiş biriminin kıyafetleri yenileniyor” dedi.
Jandarma, Faruk Saraç imzalı yeni üniformalarını 2014 yazında giyecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.