Kale'nin yetiştirdiği ustalar Avrupa'da çalışabilecek

"İlk İşim Okullarda Değişim" projesiyle Amasya'da 24 işsiz genç meslek sahibi oldu, iki okulun tuvaletleri yenilendi.

04 Ekim 2013 Cuma 14:39
Kale'nin yetiştirdiği ustalar Avrupa'da çalışabilecek






İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın (KSV), "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi kapsamında Amasya'da düzenlediği "Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu"nu başarıyla tamamlayan 24 işsiz kursiyer, ustalık sertifikasına kavuştu. Aldıkları belgeyle, AB kriterlerine uygun ve nitelikli işgücüne sahip usta statüsünü elde eden kursiyerler, böylece zanaatlarını herhangi bir Avrupa ülkesinde icra etme şansını da yakalamış oldu. KSV'nin desteğiyle meslek sahibi olan ustalar, ilk işlerinde Yıkılgan Köyü İlköğretim Okulu ile Plevne İlköğretim Okulu'nun tuvaletlerini yenilerken, bu okullardaki öğrenciler de daha sağlıklı eğitim imkanına kavuştu.
 
2015 yılına kadar toplam 2.5 milyon lira kaynak aktaracakları projeyle 1250 işsiz genci daha meslek sahibi yapmayı ve 50 köy okulunu daha yenilemeyi hedeflediklerini vurgulayan Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, "Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Kursları'na katılan gençlerimize, ustalık sıfatının yanı sıra bir de manevi paye veriyoruz. 2009 yılında adını 'İlk İşim Okullarda Değişim' olarak belirlediğimiz bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitim alan seramik ustalarımızı, yine bir sosyal yardımlaşma zincirine dahil ediyoruz" dedi. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.