KARABÜK KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI

Karabük Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
KARABÜK KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI






Karabük Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Karabük Kent Konseyi, Başkan Özcan Büyükgenç başkanlığında toplandı. Toplantıda bazı kararlar alınırken, Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç ise, katılımcılara üniversitenin gelişimi hakkında detaylı bilgi verdi. Karabük Üniversitesi’nin bu yıl 10 bin öğrenci aldığını belirten Büyükgenç, toplam öğrenci sayısının 32 bin olduğunu kaydetti. Büyükgenç, “Karabük üniversitesi çok yeni bir üniversite olmasına rağmen Sayın Rektörümüzün liderliğinde tüm kentin ve çalışanlarının katkıları ile çok kısa zamanda çok hızlı büyümüştür. Bununla hepimiz gurur duymaktayız. Bakın bu sene aldığımız öğrenci sayısı sadece 10 bin civarındadır. Toplamda 32 bin öğrencisi olan bir üniversiteyiz. Türkiye’nin her yerinden öğrencilerimiz var. Türkiye’nin en hızlı gelişen ve büyüyen üniversitesiyiz. Geçtiğimiz Temmuz ayında İsviçre’de 30’dan fazla ülkeden 120 katılımcının bir araya geldiği Liderler Zirvesi’nde Avrupa İş Konseyi Socrates Komitesi tarafından üniversitemize ‘En İyi Üniversite’, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ‘Yılın En İyi Rektörü’ ödülü verildi. Bu kez de 40 ülkeden 120 katılımcının bir araya geldiği Dubai Emirliği’nde Dünya İş Konfederasyonu tarafından ‘eğitim’ alanında Türkiye’de ilk defa üniversitemize ‘Alanında ve Bölgesinde En İyi Kurum”, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a da ‘En Başarılı Yönetici’ ödülü takdim edildi. Üniversitemizin başında Karabük yazmakta, yani biz büyürken Karabük’ümüz büyümekte aslında. Ancak zaman zaman çok hızlı büyüdüğümüz, çok öğrenci aldığımızla ilgili olarak haksız eleştirilere uğramaktayız. Sayın Rektörümüzün ifadeleri ile Bu öğrencileri almayalım da ne yapalım. Bu öğrenciler kahvehane köşelerinde mi vakit geçirsinler? Karabük Üniversitesi hızlı büyümesine devam edecektir. Kentte bizimle beraber hızlı büyümeli ve gelişmelidir. Bu öğrenciler hepimizin öğrencileri, kardeşimiz, çocuklarımız. Onlara sahip çıkmalıyız. Onlara ev sahipliği yapmalıyız. Kendi çocuklarımız veya kendi kardeşlerimize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranmalıyız” dedi.
Toplantıda geçen gün 13 öğrencinin yaptığı protestoda gündeme geldi ve bu öğrencilerinde sadece 7-8’inin üniversite öğrencisi olduğu diğer 4-5 öğrencinin ise üniversite öğrencisi olduğunu kaydedilirken, bu 13 kişinin 32 bin öğrenciyi temsil edemeyeceği belirtildi. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da, Karabük Üniversitesi ile gurur duyduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Gelişimi göz kamaştırmaktadır ve ilimizde hamd olsun hiçbir sorun yaşanmamıştır. Kentte bu hızlı gelişime doğruyu söylemek gerekirse hızlı uyum sağlamıştır. Ben bu hızlı gelişimden dolayı başta Sayın Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum.”
Karabük Çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun ise, “Gerçekten üniversitemizin bu hızlı büyümesi taktire şayandır. Karabük’ümüzde kiralık ev ve yurt sorunu yaşanmamaktadır. Geçen yılda yurtlarda çok sayıda boş yer vardı bu senede hala daha tam olarak dolmamış birçok yurt ve pansiyon vardır. O yüzden Emlak sektöründe de bir sorun yoktur” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı ise, “Karabük artık bir öğrenci kenti olmuştur, Karabük’ü demir-çelik sektörü ile beraber artık ön plana çıkaran üniversitesi ve Safranbolu’sudur. Bu yüzden bu ayrıcalıklarının da değerini bilmelidir” dedi. Milli Eğitimin denetiminde olan Yüksek Öğretim Yurtları ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Özkan da, yurtlarda boşluk olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Milli Eğitim Müdürlüğümüzün denetiminde 5 erkek, 10 da kız öğrenci yurdu vardır. Bunlardan erkek yurtlarının kapasitesi bin 250 civarındadır, bununda yaklaşık 850 kapasitesi doludur. Yani yüzde 60 doluluk yüzde 40 erkek yurtlarında boşluk vardır. Kız yurtlarının kapasitesi ise 2 bin 450’dir bununda yaklaşık yüzde 68’i dolu geri kalan yüzde 32’si boştur.”
ALINAN KARARLAR AÇIKLANDI
Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. Kent Konseyi tarafından, “Karabük Üniversitesi’nin hızlı gelişimi ile gurur duyulduğu ve bu hızlı gelişiminin sekteye uğratılmaması gerektiği ve herkesin her zaman olduğu gibi her türlü desteği esirgememesi gerektiği. Yurt ve pansiyonlarla ilgili şikayet konularının ilgili ve yetkili mercilerle araştırılması gerektiği, öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi görüp ona göre davranmamız gerektiği, kent yöneticileri olarak öğrenciler için daha çok sosyal mekanların yapılması ve gençlerin vakit geçirebilecekleri sosyal donatı mekanlarının biran önce yapılması gerektiği. İlimiz için akıp gitmekte olan Soğanlı ve Araç çaylarının Rehabilite edilerek etrafında sosyal yaşam merkezlerinin yapılmasının sağlanması” konularında kararlar alındı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.