KARS’TA ESRAR OPERASYONU

Kars’ta 3 gram esrardan yola çıkan polis, yaklaşık 4 kilo esrar maddesi ele geçirdi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
KARS’TA ESRAR OPERASYONU






Kars’ta 3 gram esrardan yola çıkan polis, yaklaşık 4 kilo esrar maddesi ele geçirdi.
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, kent merkezinden Susuz İlçesi’ne gönderilen paket içerisinde 3 gram esrar maddesi ele geçirdi. Bunun üzerine harekete geçen KOM ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde başlattıkları operasyonda olayın şüphelisini ele geçirdi. Ele geçirilen şüpheliden elde edilen bilgiler üzerine KOM ekipleri, Kars merkezde İstasyon Mahallesi’ne operasyon düzenledi. Polisin düzenlediği operasyona narkotik köpek Kanas da katıldı.
Polisin operasyon yaptığı evde Kanas’ın tepki vermesi üzerine yapılan aramada toplam 3 kilo 6 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak şüpheli S.B., H.K. ve K.K. gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler polisteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen S.B., H.K. ve K.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yapan Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, vatandaşlardan kaçak sigaraya ilgi göstermemelerini istedi. Çakmak, “Biliyoruz ki biz bu sigara ve uyuşturucudan PKK bundan nemalanıyor. Onun için vatandaşların bu tür olaylarda bize müracaat etmesi lazım. Akaryakıt ve sigara konusunda da vatandaşların buna teessür etmemesi lazım. Çünkü eğer kendi çocuğunu düşünüyorsa bunu yapmaması lazım. Neden? Buradan bir vergi kaybı var. Devletin bir vergi kaybı var. Vergi kaybı olunca devlet buraya daha az seviyede bakacak. Daha az okul açılacak. Yol, su gibi devletin hizmetleri daha az gelecek. Yani kendisini düşünüyorsa, kendi çocuğunun geleceğini düşünüyorsa ve Kars’ı düşünüyorsa sigara, kaçak sigara almaması lazım” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.