KARS’TA KARANLIKTA YAŞAYAN ÇİFTE EDAŞ IŞIK VARDİ

Kars’ta elektrik parasını ödeyemeyen, duyma ve konuşma özürlü eşiyle birlikte 7 aydır mum ışığında yaşayan Mızrak ailesinin sesini EDAŞ duydu.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
KARS’TA KARANLIKTA YAŞAYAN ÇİFTE EDAŞ IŞIK VARDİ






Kars’ta elektrik parasını ödeyemeyen, duyma ve konuşma özürlü eşiyle birlikte 7 aydır mum ışığında yaşayan Mızrak ailesinin sesini EDAŞ duydu.
Maddi durumları iyi olmadığı için elektrik faturalarını ödeyemeyen ve ev sahibi tarafından 300 TL. Elektrik borcu bulunduğu için elektrikleri kesilen Sıtkı Mızrak’ın feryadını duyan ARAS EDAŞ Kars Koordinatörü Nizamettin Kara, kurum yetkililerine talimat vererek özürlü eşi ile birlikte yaşayan Sıtkı Mızrak’ın elektriklerini bağlattı.
Koordinatör Nizamettin Kara’nın talimatlarıyla bugün Çiçek Sıtkı Mızrak’ın yaşadığı eve giden EDAŞ görevlileri ailenin 7 ay önce ev sahibinin kestirdiği elektriği bağlayarak Mızrak ailesinin 7 ay sonra yeniden ışığa kavuşmasını sağladı. Yetkililerin elektrikleri bağlamasından sonra ışığa kavuştukları için mutlu olduklarını ifade eden Sıtkı Mızrak, Allah EDAŞ yetkililerinden razı olsun sesimize duyarak bize ışık oldular. Demek ki bize sahip çıkanda varmış” diyerek duygularını dile getirdi.
Öte yandan EDAŞ yetkililerinin Mızrak ailesinin evine gelerek ilgilenmesi ve elektriklerini vermesi mahalle sakinleri arasında da sevinçle karşılandı. Mahalle sakinleri Mızrak ailesinin sorunlarına eğilen ve emeği geçenlerden Allah razı olsun diyerek EDAŞ görevlilerine yaklaşımlarından dolayı teşekkür ettiler.
Çiçek Sıtkı Mızrak ailesinin haberini “7 aydır karanlıkta özürlü eşiyle birlikte yaşıyor” başlığıyla İhlas Haber Ajansı vermişti. İHA’nın verdiği haberden sonra bazı yardım severlerinde Mızrak ailesi gıda yardımı yaptığı kaydedildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.