KASİAD’IN KAHVALTILI PROGRAMLARI SÜRÜYOR

Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen, Karabük ve yöresinin sorunlarının yanı sıra ekonomik gelişmelerin irdelendiği kahvaltılı toplantıları sürüyor.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
KASİAD’IN KAHVALTILI PROGRAMLARI SÜRÜYOR






Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen, Karabük ve yöresinin sorunlarının yanı sıra ekonomik gelişmelerin irdelendiği kahvaltılı toplantıları sürüyor.
KASİAD tarafından yapılan kahvaltılı toplantının bu ayki konuğu Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy oldu.
Belediye Başkanı Necdet Aksoy, KASİAD’ın sadece Karabük ve Safranbolu ufku içinde değil, bir dünya düşüncesi içinde olduğunu söyledi.
Başkan Aksoy, Karabük’ün dünyaya açılan iki üç noktası olduğunu ve bu noktalardan bir tanesinin Dünya Miras şehri olan Safranbolu olduğunu belirterek, “ Dünya liginde bir değer.Türkiye çapında dünya mirası olan 10 nokta var bunları sadece iki tanesi coğrafi bölgesi içinde. Bunların biri İstanbul suları, diğer ise Safranbolu. Böylesi dünyaya açık bir şehrin, dünyaya açık sivil toplum örgütünün toplantısında gündeme getiriliyor olması oldukça manidar ve anlamlı. 2009 yılında seçimlerde bir söz vermiştik ve Safranbolu’da yaşamayı mutlu kılacağız demiştir. Bunu temine etmek için bir proje temin ettik. İnsanları mutsuz kılan, bu şehirde ciddi bir hava kirliliği vardı. Havası kirli olan bir şehirde insanları mutlu edemezdik. İkinci ise suyunda kireç yüksekti, son olarak ise yolları ve sosyal yaşamları sıkıntılıydı. Bunları insanları rahatsız edecek noktadan çıkartarak proje başlattık. Geldiğimiz noktaya baktığımızda 2010 yılında başlanan doğal gaz şuan yüzde 90’ı aştı ve havası dünya kalitesinde havaya döndü. Su konusunda içebilir su kaynakları yönünde çalışma yaptık. 3 tane su kaynağımız var. Yollar ve parklar konusunda 1986 yılında kurulan asfalt plentini doğalgaz ile çalışan sıfır bir plent kazandırdık. Yolların tamamının asfaltını yeniledik. Bunu yaparken sadece yüzeysel olarak değil, alt yapıyı da tamamladık. Şehrin yüzde 90’nın asfaltı neredeyse yeniden yaptık. 28 civarında komset parkalar yaptık ve an az 2.5 dönüm arazide spor alanları oluşturduk. Sanal alemden çocoukları kurtarmak için her parka spor alanı koyduk. Çocuklarımızı bir spor alanına oyun alanına getirmemiz lazımdı. Bunun için yaptığımız komset parklarımıza özen gösteriyoruz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.