KAÜ 20 BİN ÖĞRENCİYLE 2013-2014 AKADEMİK EĞİTİME BAŞLADI

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2013-2013 Akademik yılı açılış töreni Prof.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
KAÜ 20 BİN ÖĞRENCİYLE 2013-2014 AKADEMİK EĞİTİME BAŞLADI






Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2013-2013 Akademik yılı açılış töreni Prof. Dr. Necdet Leloğlu Salonu’nda yapıldı.
Yeni eğitim-öğretim yılına 20 bin öğrenciyle başlayan KAÜ, Kafkasların ve bölgenin üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yürüyor.
Açılış töreninde konuşan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, gençlerin belki de hayatlarındaki en güzel dönemlerini geçireceklerini üniversite inşa etme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
Prof. Dr. Özcan; “Gençlerin belki de hayatlarının en güzel dönemini geçirecekleri bir üniversite inşa etme gayreti içerisindeyiz. Üniversitemizi tercih ederek aramıza yeni katılan 4 bin 585 öğrencimize üniversitemizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
KAÜ’nün bilimsel ve teknolojik alanda rekabet gücüne sahip üretime yönelik evrensel düzeyde eğitim ve öğretim veren, öğrencilerine sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişim imkanları sunan nitelikli eleman yetiştiren özgün araştırmaları ve profesyonel hizmet anlayışıyla ulusal ve uluslar arası düzeyde tercih edilen saygın bir üniversite olmayı ilke edinmiştir diyen Prof. Dr. Sami Özcan; “Bu amacın kutsallığı, çalışmalarımızda katılımcı veya paylaşımcı olmayı, adaleti ve liyakati her şeyin üstünde tutmayı gerektirmektedir. Bölgemizin sahip olduğu zenginlikleri, bilimsel projelerle ve AR-GE çalışmalarıyla katma değere dönüştürmeyi hedefliyor. Sanayicimizle müteşebbisimizle halkımızla barışık bir şekilde sahip olduğumuz her türlü potansiyeli bölgemizin ve ülkemizin hizmetine sunmak istiyoruz. Keza üniversite olarak şehrimizin ve bölgemizin gerek fiziki, gerekse sosyo-kültürel alanda etkili bir faktörü olmak arzusundayız” diye konuştu.
Daha sonra öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, özetle şunları söyledi:
“Sevgili öğrenciler; Ülkemizin kalkınması geleceğimizi emanet ettiğimiz siz değerli gençlerimizle mümkün olacaktır. Kafkas üniversitesi olarak ana hedefimiz sizin günümüz bilgi toplumlarının eğitim-öğretim anlayışıyla kabul gören donanımlı bireyler olarak yetiştirmektir. Sizler mezun olduktan sonra yaşamınız boyunca da üniversitemizin temsilcileri olmaya devam edeceksiniz.”
Konuşmaların ardından KAÜ, konservatuar bölümü müzik gurubu müzik dinletisi ile akademik yılı açılışı töreni sona erdi.
Akademik yılı açılış törenine Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, daire müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.