KAYACIK’TAN SUÇ DUYURUSU

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle açıklama yapan Muğla Veteriner hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, hayvanların korunması ve emin ellerde tedavilerinin yapılması gerekirken, izinsiz ve yasal olmayan yollardan tedavi uyguladıkları ileri sürü

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
KAYACIK’TAN SUÇ DUYURUSU






4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle açıklama yapan Muğla Veteriner hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, hayvanların korunması ve emin ellerde tedavilerinin yapılması gerekirken, izinsiz ve yasal olmayan yollardan tedavi uyguladıkları ileri sürülen kurumlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Fethiye’de TEAV tarafından sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına yönelik mobil klinik ile yapan kısırlaştırma ve Dalyan Beldesindeki İztuzu sahilinde bulunan Caretta Caretta Rehabilitasyon merkezi’nde uzmanlık alanları olmadığı halde deniz kaplumbağalarının tedavisini yürütenler hakkında suç duyurusunda bulunan Kayacık, ‘Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum” dedi. Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kayacık yaptığı açıklamada, “Hayvanlar korunsun, eziyet edilmesin, fakat biz hala kuduz, Brucella gibi hastalıklarla mücadele ediyoruz. Kurban bayramlarında bunların bariz örneği var. Hayvancılık Genel Müdürlüğü kurulması için 10 yıldır mücadele ettim. Nihayet bu kuruldu. Tüm dünyada bir havyana tıbbi müdahale sadece veteriner hekimler tarafından, poliklinik ve hastane ruhsatı olan yerlerde yapılır. 5996 sayılı yasa ile bu belirlenmiştir. Ne hikmetse, ‘Mobil Klinik’ kavaramı türedi. Fethiye Belediyesi, Kaymakamlık, Çevre Bakanlığı ve Valiliğimizin de izin verdiği bir klinik FETAV tarafından faaliyete başlamış. Bir aracın içinde hayvan kısırlaştırması başlamış. Hayvan daha sonra sokağa terk ediliyor. Bu bir insanı ambulans içinde ameliyat ederek kaldırıma bırakmak ile eşdeğerdir. Mobil klinik diye bir kavram olamaz. Sadece hasta nakil aracı olarak kullanılır. Hayvanların kısırlaştırılması sadece barakalarda yapılır. Burada Fethiye belediyesi, Kaymakamlık, Çevre Müdürlüğü, Valilik açık açık suç işliyor. Ruhsat yok. Bir veteriner hekim odamızdan izin almadan mobil klinikte çalışamaz. Biz bu konuda yasal işlem başlattık. Hayvanları koruma gününde hayvanı ameliyat edip kaldırıma bırakıp gidiyorlar” dedi.
Caretta Caretta Rehabilatasyon merkezi hakkında da açıklama yapan Kayacık, “Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı İztuzu sahilinde Caretta Caretta Rehabilitasyon Merkezi kuruldu. Tebessüm ile karşılıyorum. Pamukkale Üniversitesi’ni ve bu işin başındaki Yakup Kaska hocayı da aradım. Kendisine bu yaptığının doğru olmadığını, Valiliği ve Tarım Bakanlığına uyardım. Caretta Caretta deniz kaplumbağasını tedavi ettiklerini söylüyorlar. Kim ameliyat etmiş. Pamukkale Üniversitesi Biyoloji bölümünden bir şahıs. Buradan Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Bir biyolog hayvana müdahale etme şansı, hakkı, donanımı ve bilgisi yoktur. Bakanlar bile bunlara alet ediliyor ve İztuzu’na gelerek davul zurna eşliğinde bu hayvanlar denize bırakılıyor. Her iki olayda da hukuki yollardan yasal işlem başlattık. Bugün Hayvan Haklarını Koruma günü, ama maalesef bu konuda böylesine yaşanan olaylar karşısında iyi bir mesaj veremiyoruz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.