KAZAN HALK KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU BAŞLADI

Ankara’nın Kazan ilçesi, uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
KAZAN HALK KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU BAŞLADI






Ankara’nın Kazan ilçesi, uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
Kazan Belediyesi ile Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu tarafından düzenlenen Uluslar arası Ankara Kazan ve Çevresi Kültür Araştırmaları sempozyumunun ikincisi başladı.
Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen bir törenle başlayan sempozyuma Türkiye ve yurt dışından 64 akademisyen katılıyor. 6 oturum halinde yapılacak sempozyuma Türkiye’den 43, Azerbaycan, Belçika,Bulgaristan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Moldova, Çin, Özbekistan, Rusya ve Türkmenistan’dan 21 akademisyen katılıyor.
Ankara Oğuz Seğmenleri Derneği Seğmen Ekibinin gösterileriyle başlayan sempozyuma Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı lokman Ertürk, Azerbaycan Bakü Asya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Nagiyev, Halk Kültürünü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Azerbaycan eski İstanbul Başkonsolosu şair ve yazar Abbas Abdullah, Ankara Dernekleri Federasyonu Başkanı Celalettin Uludağ ve vatandaşlar katıldı.
Kazan’da çocuk oyunları, Ölüm ve Definle ilgili inançlar,Muhtelif Açılardan Kazan Adı, Pazar Duası, İletişim Çağında Kültürel Tanıtım Sorunu, Turasan Bey ve Türbesi, Sinsin Oyunu ve Halk Hekimliği gibi farklı konularda bildiriler sunacaklar.
Ayrıca sempozyum kapsamında Türkiye ve yurt dışından gelen 22 ressamın Kazan’da yaptığı resimlerin sergi açılışı da yine Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Aralarında Prof. Dr. Hasan Pekmezci ve Prof. Dr. Alaybey Karoğlu gibi ünlü ressamların resimlerinin de yer aldığı resim sergisi sempozyum süresince gezilebilecek.
Sempozyumun açışlış konuşmasını yapan Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu sempozyuma katılımın geçen yıla göre daha fazla olduğunu belirterek, Türk kültürünün zenginliğine dikkat çekti ve dünyanın en zengin kültürüne mensup olduğumuz halde ama hala kendi kültürünün zenginliğinin farkında olmayan insanlarımızın olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Nasrattınoğlu birçok bilim adamının Türk Kültürünün zenginliğini sadece kendi aralarında değil, uluslar arası platformlarda da dile getirdiğini belirterek, “llkinde olduğu gibi bu yıl ikincisi yapılan sempozyuma sunulan bildiriler de Kazan Belediyesi tarafından kitap haline getirilecek” diye konuştu.
Bakü Asya Üniversitesi Rektörü Celil Nagiyev de konuşmasında Türkiye’nin Azerbaycan’ın zor günlerinde hep yanında olduğunu belirterek “Acaba Türkiye olmasaydı biz ne yapardık” diye konuştu.
Konuşmasında dünyanın 8. mucizesinin Türk mucizesi olduğunu ifade eden Prof. Nagiyev, “Dünyada diyorlar ki 7 mucize var. Benim düşünceme göre dünyanın 8. Mucizesi Türklüktür. Yeni mucize olarak Japonları gösteriyorlar. Ama benim düşünceme göre Türk mucizesi Japonlardan daha önemli ve ilerdedir. Çünkü bizler dünyaya yön vermişiz, dünya kültürüne büyük katkılarda bulunmuşuz, dünyaya yeni bir düşünce anlayışı, yeni bir ahlak bahşetmişiz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.