KBT’DEN SEZONU YENİ BİR OYUNLA AÇIYOR

Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT) yeni sezona perdelerini, Yahya Kemal Beyatlı’yı konu alan “Kendi Gök Kubbemiz-Eve Dönen Adam” oyunuyla açıyor.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
KBT’DEN SEZONU YENİ BİR OYUNLA AÇIYOR






Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT) yeni sezona perdelerini, Yahya Kemal Beyatlı’yı konu alan “Kendi Gök Kubbemiz-Eve Dönen Adam” oyunuyla açıyor.
Geçtiğimiz sezon 5 ayrı oyunla yaklaşık 60 bin tiyatrosevere ulaşan Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), yeni sezona Yahya Kemal Beyatlı’nın hayatından kesitler sunan “Kendi Gök Kubbemiz-Eve Dönen Adam” oyunuyla merhaba diyecek.
Sönmez Atasoy’un yazdığı, Oktay Gözpınar’ın yönetmenliğini yaptığı, KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli’nin Yahya Kemal rolünü canlandırdığı tek kişilik “Kendi Gök Kubbemiz-Eve Dönen Adam” adlı oyun, 9 Ekim’de Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)’nde seyircili prova ile tiyatroseverlerle buluşacak. Oyunun prömiyeri ise10 Ekim tarihinde yapılacak.
KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli’nin rol aldığı iki perdelik “Kendi Gök Kubbemiz-Eve Dönen Adam” adlı oyun, ünlü şair Yahya Kemal Beyatlı’nın hayatı ve şiirleriyle dolu bir dönem öyküsünü anlatıyor.
Oyun, Osmanlı-Cumhuriyet dönemleri, milletvekili ve büyükelçilik yılları, Paris-Madrid yılları, yurtdışında yaşayan Türkler, dönem şairleriyle ilişkiler, atışmalar ile çocukluktan, aile ilişkileri ve okul yıllarından başlayan hayatına yakın bir ışık da tutuyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.