KIRAL, TRABZON’U ALTIN PORTAKAL’A TERCİH ETTİ

Türk sinemasının önemli isimlerinden yönetmen Erden Kıral, Trabzonlu sinemaseverlerle buluştu.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
KIRAL, TRABZON’U ALTIN PORTAKAL’A TERCİH ETTİ






Türk sinemasının önemli isimlerinden yönetmen Erden Kıral, Trabzonlu sinemaseverlerle buluştu.
Kıral, Altın Portakal yerine Trabzon’a gelmeyi tercih ettiğini belirterek “Bu kentte yoğun bir enerji gördüm, Trabzon Sinema Derneği’ndeki arkadaşların büyük bir çabası var. Benim için onlara destek vermek Antalya’da olmaktan daha anlamlıydı. O nedenle Altın Portakal Film Festivali’nin açılışı yerine Trabzon’a geldim” dedi.
“Hakkari’de Bir Mevsim” ve “ Bereketli Topraklar Üzerinde” gibi filmleriyle Türk sinema tarihinde önemli bir yeri olan yönetmen Erden Kıral Trabzon Sinema Derneği’nin davetlisi olarak Trabzonlularla buluştu. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde konuşan Erden Kıral, çektikleri filmlerin Türkiye’de yasaklanırken Avrupa’da pek çok ödül aldığını söyledi. Kıral “Çok zor şartlar altında çalışıyorduk, filmlerimiz ülkemizde yasaklanıyordu. Filmlerimizi yok edilmesinler diye yurtdışına kaçırırdık. Ancak bütün bu olumsuz şartlara karşın üretmeye devam ettik, vazgeçmedik” diye konuştu.
TUNCEL KURTİZ’LE KÜS AYRILDILAR
Filmlerinde önemli birçok isimle çalıştığının da altını çizen Kıral “Bereketli Topraklar Üzerinde” isimli filminde birlikte çalıştıkları Tunce Kurtiz’le “dağıtım” sorunu yüzünden tartıştıklarını ve geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Kurtiz’le o günden buyana küs olduklarını söyledi. Kıral, Yılmaz Güney’le aralarındaki diyaloğu “Nefret aşkı” olarak tanımlayarak, “Yılmaz Güney’in filmlerini çok beğeniyor ama hareketlerinden hoşlanmıyordum” dedi. Kıral, Yılmaz Güney’le yaşadıkları anılardan da söz ederek ‘Yol’ isimli filmin çekim sürecinde Yılmaz Güney’in müdahalesi sonucu yönetmenlikten alınması üzerine sinemayı dahi bırakmayı düşündüğünü kaydetti.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bir film çekeceğini de vurgulayan Kıral, “Bu film çalışmam için Artvin’de mekan baktım, ön araştırmalar yaptım” dedi. Davetlisi olarak geldiği Trabzon Sinema Derneği’nin çok önemli bir çaba içerisinde olduğuna da dikkat çeken Kıral “Bu arkadaşlara ne olur destek verin ve bu derneğin yaşaması için siz de elinizden geleni yapın” çağrısında bulundu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.