KOCAMAZ: “TARSUS, BELEDİYECİLİK KONUSUNDA MARKA OLMUŞTUR”

Tarsus Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediyesinin artık kendisini ispat ettiğini, belediyecilik konusunda marka olduğunu söyledi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
KOCAMAZ: “TARSUS, BELEDİYECİLİK KONUSUNDA MARKA OLMUŞTUR”






Tarsus Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediyesinin artık kendisini ispat ettiğini, belediyecilik konusunda marka olduğunu söyledi.
Tarsus Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi. Açılış, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Meclis, daire müdürlüklerinden gelen evrakların görüşmesine geçti. Komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanılmasının ardından Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.
Tarsus Belediyesinin artık bir marka olduğunu vurgulayan Kocamaz, gelen müfettişlerin çok güzel değerlendirmeleri olduğu ifade etti. Kocamaz, “1.5 aydır belediyemizde bakanlık müfettişleri bulunuyordu ve incelemelerini yaptılar gittiler. Belediyemizle ilgili çok güzel değerlendirmelerde bulundular. Belediyeler içinde böyle güzel bir mekan görmediklerini ve belediye çalışanlarının gerçekten özveri ile çalıştıklarını söylediler. Bildiğiniz üzere üç gündür belediyemizde Kalder’in görevlendirdiği değerlendirici arkadaşlar bulunuyor. Bu arkadaşlar belediyemizin en son geldiği nokta ile bugünkü nokta arasındaki farkı, ilerlemeyi yerinde tespit amacıyla buradalar. Geçen sene belediyemiz mükemmellikte başarı ödülü almıştı. Hedefimiz daha büyük. Hedefimiz sadece Türkiye değil Avrupa’da kalite ödülü almak. 2001 yılında başlattığımız çalışmaları 12 yıldır başarıyla götürüyoruz, ayrıca TSE-ISO 9000 belgemiz yenilendi. Bütün temennimiz Türkiye kalite büyük ödülünü Tarsus Belediyesine kazandırabilmek. Şayet bu sene değerlendirmeler neticesinde bu ödülü alırsak Türkiye’de ilk defa bir belediye bu ödülü almış olacak. Tarsus Belediyesi artık kendisini ispat etmiş belediyecilik konusunda marka olmuş ve Türkiye’de takdir gören belediyeler arasında ön sıralarda yer almaktadır. Bu 20 yılda verilen mücadelelilerin sonucudur” dedi.
Yatırımların şu anda devam ettiğini belirten Kocamaz, şöyle devam etti:
“ Yılbaşına kadar yaklaşık 15 tane büyük yatırımın açılışını planlıyoruz. Bu 15 yatırımın yaklaşık maliyeti 110-120milyon TL arası bir rakamdır. Bu eserlerin sadece yapılması değil korunması, yaşatılması bizim için çok daha önemlidir. İnşallah bunlar yapıldıktan sonra Tarsus’un ve çevre köylerin, beldelerin ki bunlar Tarsus’a bağlı mahalle olacaklar sorunlarının çözümünde fırsat kazandıracaktır. Zira bu yaptığımız hizmetlerin bir kısmı bu yasayla birlikte belki Tarsus Belediyesi’nde kalmayacaktır TASKİ ve mezbahane gibi ama biz gerekeni yapmak mecburiyetindeyiz.”
Meclis toplantısıda ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği seçici kurulu tarafından seçilen ayın başarılı personeli olan Muhittin Altuntaş’a teşekkür belgesi verildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.