KOOPERATİFLER GELİRLERİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞACAK

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcılığına atanan Sefa Çağlayan Bölge Birliklerinde gerçekleştirdiği inceleme ve istişarelere devam ediyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
KOOPERATİFLER GELİRLERİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞACAK






Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcılığına atanan Sefa Çağlayan Bölge Birliklerinde gerçekleştirdiği inceleme ve istişarelere devam ediyor. Çağlayan, Sakarya Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliğini de ziyaret ederek incelemelerde ve temaslarda bulundu.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcılığına atanan Sefa Çağlayan Sakarya Bölge Birliği, Bölge Birliğine bağlı Kayalarreşitbey, Yeniormanköy, Osmanbey, Ferizli Tarım Kredi Kooperatifleri ile Tarım Kredi Yem A.Ş.’nin Sakarya Şubesini gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.
Genel Müdür Yardımcısı Sefa Çağlayan Sakarya Bölge Birliğini ziyareti sırasında Akyazı ilçesinde bulunan Tarım Kredi Yem’in Sakarya Yem fabrikasını gezerek Bölge Müdürü Mehmet Kalkan ve Fabrika Müdürü Ümit Açıkgöz’den fabrika hakkında bilgiler aldı.
Genel Müdür Yardımcısı Çağlayan buradan Bölge Birliğine geçerek Bölge Birliği personeli ile Sakarya Bölge Birliğine bağlı birim Kooperatiflerin yetkilileri ile bir araya geldi. Toplantıya Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu video konferans yöntemiyle bağlanarak Kooperatif yetkililerine seslendi. Kutlu Kooperatiflerin daha çok satış yaparak gelirlerini ikiye, üçe katlamalarını, artık Türkiye’de faizin bittiğini bu nedenle Kooperatif faaliyetlerinin devam ettirilebilmesi için satış gelirleri ile personel giderlerinin karşılanması gerektiğinin altının çizerek, personel başına en az 1 milyon TL yıllık satış istediğini belirtti.
Çiftçi borçlarının ertelenmesi ile ilgili son Bakanlar Kurulu kararını kooperatiflerde çalışanların ortaklara iyi anlatabilmelerini vurgulayan Kutlu, Bakanlar Kurulu kararı kapsamında ertelenen kredilere yüzde 5 faiz uygulanacağı, ertelemenin aslında bir af olmadığı, Ortakların borçlarının yüzde 60’nı ödemeleri halinde kooperatiflerden tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerinin mutlaka anlatılması gerektiğini belirtti.
Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Gülhan ile birlikte Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Necat Buğdacı, Hacı Özata ve Emrullah Tekman da video konferans ile toplantıya katılarak Kooperatif yetkililerine selam ve temennilerini ilettiler.
Toplantının devam eden kısmında, Genel Müdür Yardımcısı Çağlayan konuşmasında Tarım Kredi Kooperatifleri olarak son yıllarda yaşanan ekonomik krize rağmen büyümeye ve yatırımlarda bulunmaya devam ettiklerini buna paralel olarak Akyazı’da bulunan yem fabrikasının öncelikle otomasyonunun yenilendiği, üretim ve depolama kapasitelerinin de yakın zamanda genişleteceğini, bununla birlikte ortakların daha fazla ürünlerinin alınarak değerlendirileceğini dile getirdi. Ayrıca Çiftçi borçlarının yapılandırılması konusuna değinen Çağlayan, bu süreçte tüm personelin gayretli bir şekilde çalışarak ortakların bilgilendirilmesi konusunda çalışma içinde olmalarını istedi.
Bölge Müdürü Mehmet Kalkan ise ortak ürünü mısır alımına başlandığını, ortak ürün değerlendirmenin Kooperatif tahsilatını olumlu yönde etkilediği, ödeme güçlüğü içinde olan ortakların ürünlerinin alınarak borçların tahsil edildiği, fabrikanın kapasitesinin artırılması halinde daha fazla ortak ürünü alınacağı bununda tahsilatımızı olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.